Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bilişim Vadisi'nden bizi sildiler

Fikri Işık'ın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilmesiyle birlikte adeta ışık hızıyla ilerlemeye başlayan Gebze’de kurulu Bilişim Vadisi’nin 5 kişilik yönetimi, değiştirildi. Proje için bugüne kadar büyük emek sarfeden Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu dahil 4 kişi, yönetimden çıkarıldı

Bilişim Vadisi'nden bizi sildiler
11 Ocak 2017 - 08:31
Nihat Ergün’ün bakanlığı döneminde ilk olarak yapılacağı duyurulan ve ardından Fikri Işık’ın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde süratle yapımı hızlandırılan BilişimVadisi’nin yönetiminde, şok değişiklikler yaşandı. Işık zamanı oluşturulan  yönetimde yer alan, tıkanan her süreçte devreye giren Vali Güzeloğlu ile milyonlarca lira kamulaştırma parası ödeyen ve imar sorunlarını çözen Başkan Karaosmanoğlu, Bakan Faruk Özlü’nün oluşturduğu yeni yönetimden çıkarıldı.
 
4 KİŞİ DEĞİŞTİ
Yönetimde yer alan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu’da yeni yönetimden çıkarılan diğer iki Kocaelili isim oldu. Önceki yönetimde yer alan Gebze Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ise yeni yönetimde devam eden tek isim olacak. Görgün’ün devam etmesinde, Bilişim Vadisi başvurusunu GTÜ’nün yapması, arazilerinin bir kısmını Bilişim Vadisine tahsis etmesi ve projede yüzde 27 ortaklığının bulunması gösteriliyor.
 
IŞIK NE DİYECEK?
Yeni yönetimde, Bakan Faruk Özlü’nün 2 haftalık müsteşar yardımcısı Faruk Şekerci, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A.Arif Ergin ve MÜSİAD Başkanı Nail Olpak yer alacak. Bu değişimle, Kocaeli’nin Bilişim Vadisi ile tüm bağı koparılmış oldu. Projede büyük emekleri bulunan Valilik ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gebze Ticaret Odası bir çırpıda gözden çıkarıldı. Projeye büyük emek veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a, nezaketen de olsa bu değişimin sorulup sorulmadığı ise merak ediliyor.