Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li vekiller yasama yılını değerlendirdi

CHP İl Başkan Vekili Gökhan Ercan, Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan ve Av. Fatma Kaplan Hürriyet, basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundular. Geride bırakılan yasama yılını değerlendiren CHP’liler, kent gündemine dair de çeşitli konuları ele aldılar.

CHP'li vekiller yasama yılını değerlendirdi
01 Ağustos 2017 - 10:58
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkan Vekili Gökhan Ercan, “Çalışmalarından dolayı milletvekillerine teşekkür ediyorum. Sadece Kocaeli’nin değil, ülkenin sorunları ile de ilgilendiler. Herkesin derdiyle sıkıntısıyla yakından ilgileniyorlar. Heran telefonun ucundaydılar. Ne zaman ararsanız ulaşıp sorunlarınızı söyleyebiliyorsunuz. Sorunları çözmek için de ellerinden geleni yapıyorlar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
HER AN BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK 
Bizler 7 Haziran da seçildik diyerek sözlerine başlayan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Her zaman söylüyoruz. Biz milletvekili olduk Türkiye’de heran bir olayla karşı karşıya kaldık” dedi. Sizde yakından takip ediyorsunuz ki bugüne kadar yaşanmadık olaylar yaşadık diyen Tarhan, “Bir darbe yaşadık. İlk defa ordunun içindeki teröristler darbe girişiminde bulundu. Darbe girişimi önlendi. Ama 20 Temmuz itibariyle Türkiye’de OHAL ilan edildi. Ne odluysa ondan sonra oldu. Gazeteciler tutuklandı, hapse atıldı. Suçlu suçsuz devlet memurundan tutun birçok kişi hapse atıldı. Emniyette yüzlerce emniyet mensubu görevden alındı, hapse atıldı” diye konuştu. 
MECLİSTE BÜYÜK PERFORMANS GÖSTERDİK 
Bizler CHP Kocaeli Milletvekilleri olarak mecliste büyük performans gösterdik diyen Tarhan, “Kendi komisyonlarımızda Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili çıkacak kanunlarla ilgili sabaha kadar mücadelemizi sürdürdük. Özellikle Anayasa ile ilgili büyük mücadele ettik. Genel Başkanımızın Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşünde de üç vekil olarak görevimizi yerine getirdik. Yüzyıllarca tarihte yerini alacak bu demokratik yürüyüşte büyük bir performans gösterdik” dedi. TBMM ilk defa iki ay ara verdi diyen Tarhan, “Bu iki aylık arada bizler Kocaeli’de olacağız. Kocaeli’de startı siz basın mensupları ile bir araya gelerek verdik” ifadelerini kullandı. 
KOCAELİ’DE YEREL YÖNETİM YOK 
Kocaeli’de yerel yönetimlerin olmadığını söyleyen Tarhan, “Tarmvay var. Lay lay lom. Neye hizmet edeceği belli değil. Türkiye’de eğer CHP varsa Türkiye’nin sorunlarına parmak basacak, direniş gösterecek. Bu sorunları CHP çözecektir. Bir referandum yaşadık. Kocaeli’de yüzde 40 hayır, yüzde 56 evet çıktı. Yerel seçimlere daha iyi çalışmamız gerektiğini gösteriyor. İki ay sizlerle birlikteyiz. İlçe ilçe köy köy çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Atatürk heykeline saldırıda bulunan şahsı da kınayan Tarhan, “Oraya bir balta vuran Cumhuriyet’e vurmuştur. Kınıyorum. Son olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e el uzatanları da kınıyorum” diye konuştu. 
BİZİM FITRATIMIZDA MÜCADELE VAR 
İki seneyi tamamladıklarını dile getiren CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Zorlu bir süreç yaşadık. Haftanın üç gününü Ankara’da geri kalan günleri Kocaeli’de geçirerek halkımızla bir arada olmaya çalıştık” dedi. Zalim hükümetlere karşı en önemli silah toplumsal muhalefettir diyen Hürriyet, “Onların fıtratında baskı varsa bizimde fıtratımızda mücadele vardır. Bıçağın kemiğe dayandığı bir zamanda adalet talebi ile 25 günlük bir yürüyüş gerçekleştirdik. Önemli bir yürüyüştü. O yürüyüşün Türkiye’de birçok şeyi değiştireceğine inanıyorum” DİYE KONUŞTU. 
TÜRKİYE İYİ BİR YERE GİTMİYOR 
Zalimler hiçbir zaman sonsuza kadar yaşamamıştır diyen Hürriyet, “ Ama biz mücadeleyi bırakmayacağız. En son Mecliste bir İç Tüzük geçti. Orada da ciddi mücadele ettik. Muhalefetin konuşmasına bile tahammül edemeyen bir nevi meclisin toması haline getirdiği OHAL KYK’sı gibi bir iç tüzük geçirdi iktidar. Bunlar Türkiye için önemli gelişmeler. Zaten zor şartlarda muhalefet yapıyorduk. Bu iç tüzükle bu daha da zorlaşacak. Şuan meclis tatile girdi. Bu bizim için çok şey ifade etmiyor. Biz burada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yaşanan sıkıntıları, Türkiye’nin iyi bir yere gitmediğini kırmadan dökmeden anlatmamız gerekiyor. Bunun için de halkımızla sık sık bir araya geleceğiz” diye konuştu. 
ADAY DEĞİLİM 
Benim hakkımda özellikle İzmit ile ilgili çok yakışıksız şeyler yazılıyor diyerek sözlerini sürdüren Hürriyet, “ Ben artık bunlardan rahatsızım. İftira ediyorlar. Onlara onların anladığı dilden cevap vermeyeceğim. Ama artık bu iftiralara karşı davalar açacağım. Ben aday değilim. Aday olacak olsan belediye başkanlığı için bunu da çekinmeden söyleyecek cesarete de sahibim” ifadelerini kullandı. 
YEMİN DIŞINDA KONUŞMALARI YOK 
Konuşmasına Kocaeli Emniyetine teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP Koocaeli Milletvekili PM üyesi Haydar Akar, “Adalet Yürüyüşünün Kocaeli güzergahında sıkıntı çıkmaması için ellerinden geleni yaptılar. Büyük özveri ile çalıştılar” dedi. İki yasama yılına sığan çok fazla olay var aslında diyen Akar, “Toplamda iki yıl süre içinde üç seçim bir de darbe ile karşı karşıya kaldık. Sürekli seçim atmosferi yaşamamıza rağmen Kocaeli’deki milletvekillerinin performansları için teşekkürü hak ediyorlar. Bizim milletvekili arkadaşlarımız sadece Kocaeli’nin değil Türkiye’nin milletvekilleri idi. Türkiye’nin birçok sorunu için mücadele ettiler.  Yalnızca Fatma Hanım 82 soru önergesi vermiş. Tahsin bey 70’in üzerinde soru önergesi vermiş keza ben de. Bunun yanın sıra onlarca genel kurul konuşmaları var. Türkiye’de kangren haline dönüşmüş sorunlar hakkında soru önergeleri verdik. Bir muhalefet milletvekillerinin yapması gereken her şeyi yapmışız. Kocaeli’nin iktidar milletvekillerine bakalım. Yemin dışında konuşmaları yok. Soru önergeleri yok, kanun teklifleri yok. Ama nedense haksızca muhalefet milletvekilleri eleştiriliyor. Bu etkisiz vekillerle ilgili tek bir yazı yazan yok. Nedense bizi yazıyorlar” diye konuştu. 
YALAN SÖYLÜYORLAR 
Bu kentin bir Büyükşehir Belediye Başkanı var diyen Akar, “Yürüyüş dışında ya da protokol ağırlama dışında gören var mı? Geçen bir de çıkmış ‘Onların 25 günde yürüdüğü yolu ben 2 günde yürürüm’ demiş. O 2 günde Düzce’ye kadar yürüsün ben milletvekilliğini bırakırım. Yürüyemezse o da başkanlığı bıraksın. Geçtiğimiz günlerde yine bir demeç vererek Büyükşehir Belediyesi olarak CHP’nin yarım bıraktığı projeleri yüzde 70’ini bitirdik şeklinde ifade kullanmış. Yahu bunlar yalan söylüyor yalan. Daha kendi projelerini bitiremediler. Anladığım kadarıyla Karaosmanoğlu ‘Atıcılık’ sporunda çok iyi. Kocaeli’nin birincisi” ifadelerini kullandı. 
ABDESSTİ BİLE YUVACIK BARAJININ SUYUYLA ALIYORLAR 
Bakan Veysel Eroğlu’nun Yuvacık Barajı’yla ilgili sarf ettiği sözlerine cevap veren Akar, “Yuvacık Barajı faizleriyle beraber Kocaeli’ye 2,3 milyar dolara mal oldu. Yapım maliyetinin dört katı miktarı ödendi. Yuvacık Barajı’yla ilgili bize laf söyleyen herkes vatan hainidir. Çünkü gidin Osmangazi Köprüsü’ne bakın. Yapım maliyetinin 11 katı para ödenecek. Bir buçuk iki yılda köprünün maliyeti çıkıyor. Devletin 40 bin araç geçmezse ödeyeceği parayla her yıl bir Osmangazi Köprüsü yaparsın. Bu sebeple bunlar Yuvacık Barajı’nın adını ağzına alamaz. O konuşurken aldıkları abdestleri bile Yuvacık Barajı’nın suyuyla alıyorlar” dedi. Yerel seçimlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Akar, “2019 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlerin en az yarısında CHP’li isimler kazanacaklar. Yani onarın artık tüm belediyeleri almaları imkansız. Artık AKP’nin vizyonsuz yönetiminden belediyelerimizi kurtarmamız lazım. İnanıyorum ki halkımız bunu görecek. Bunların belediyelerin yarısını bile kazanamaması lazım. Yine aynı şekilde milletvekilleri çıkaramaması gerekiyor. Çünkü performansları ortada” diye konuştu.