Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Canlar sevgide buluşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından “Sevgide Buluşalım” etkinliğinin bu yıl 11’incisi düzenleniyor

Canlar sevgide buluşacak
02 Kasım 2016 - 08:42
Kocaeli’de yaşayan farklı kültürleri bir araya getirip kaynaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 11 yıldır “Sevgide Buluşalım” etkinliği düzenliyor. Alevi vatandaşlarla bağın güçlendirilmesi üzerine kurulan etkinlik öncesinde Büyükşehir Belediyesi Seka Sahil 2 Restoran’da basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal yaparken toplantıya dernek başkanları da katılım sağladı.
 
SANATÇILAR SAHNE ALACAK
6 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak olan etkinlikte, Türk Halk Müziği Sanatçıları Emre Saltık ve Peyda Yurtsever sahne alacak. Kuran-ı Kerim Tilaveti okunması ve Erkan Cem-i yapılmasının ardından yapılacak olan dua sonrası program, dağıtılacak aşure ile son bulacak.
 

ÇOK SAYIDA DERNEK KATILACAK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek olan “Sevgide Buluşalım” etkinliğine Cem Vakfı, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit, Derince ve Körfez Şubeleri, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Darıca Cemevi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubeleri Abdal Musa Cem ve Kültür Evi katılım sağlayacak.
 

‘DAHA KALABALIK OLACAĞIZ’

Seka Sahil 2 Restoran’da düzenlenen basın açıklamasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, “Hoca Ahmet Yesevilere dayanan gönül sevdamız ve bu toprakların mayasının güçlü olduğunu ve hiçbir şekilde bozulamayacağını 15 Temmuz’da gördük. Birlikteliğimize muhabbetimiz saplanan hançer karşısında Anadolu’dan gelen birlik beraberlik geri tepmiştir. Bu topraklarda yaşamak zor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikteliğimizi daha güçlü otaya koymak zorundayız. 10 yıl önce başlattığımız organizasyonda iyi yoldayız. Doğru bir organizasyonun peşinde olduğumuzu 15 Temmuz’da gördük. O gece vatanın her toprağında Lazı Çerkezi Alevisi Sünnisiyle canımızı vatan için siper ettik. Bugün burada gördüğünüz bu fotoğraf da bu arzunun göstergesidir. Bu yıl da 11.sini gerçekleştireceğimiz Sevgide Buluşalım programımızı daha güçlü ve daha kalabalık bir şekilde icra etmiş olacağız” şeklinde konuştu.
 

‘TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR’

Ardından dernekler adına konuşma yapan Darıca Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Başkanı Şeref Arslan“11.sini düzenlemiş olduğumuz etkinlik eşi benzeri olmayan Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan sevgide buluşmayı kucaklaşmayı 10 yıldır düzenliyoruz. Özellikle matem orucumuzu 12 gün boyunca birlikte tuttuğumuz aşurelerimizi birlikte pişirdiğimiz tüm Kocaeli halkıyla sevgide buluşuyoruz. Biz aşure etkinliğine bir önem biçiyoruz. Burada Kocaeli Cemevleri Büyükşehir Belediyesi ve Cem Vakfı da 11’incisini düzenlediği bu etkinlikte büyük bir dostlukla yürüyoruz. Bu anlamda Kocaeli’de yaşayan tüm canlarımızı, Türkiye’deki tüm canlarımızı bu etkinliğimize davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.