Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Farabi, anne dostu hastane olacak

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi her geçen gün kendisini yenilmeye sağlık kalitesini her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

Farabi, anne dostu hastane olacak
01 Ekim 2018 - 09:42
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “ Anne Dostu Hastane” eğitimi sayesinde tüm hastane çalışanları bilinçlendirilerek Anne Dostu Hastane olmak hedeflenmektedir. Verilen eğitimlerde Anne Dostu Hastane olabilmek için izlenmesi gereken adımlar, istenen çalışmalar, anne-bebek sağlığının önemi, hasta mahremiyeti vb. konularda yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca normal doğumun önemi anlatılarak anne-bebek sağlığı açısından yararı da dile getirildi.
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş“ Bizler hastane olarak sürekli bir gelişim içindeyiz. Anne ve bebek odaklı çalışmalarımızı Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün planları doğrultusunda yürütmekteyiz. SDL odaları anne ve bebek sağlığı açısından çok önemli bir gelişme. Biz de bu yeni teknolojiyi anında hastanemize uyguladık. Ebelerimiz Sağlık Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde sürekli özel eğitim alıyorlar. En yakın zamanda da Anne Dostu Hastane de olacağız. İl Sağlık Müdürlüğüne konuya verdikleri önem ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Hastane Başhekimi Güneş, en büyük amaçlarından biri de doğum için hastaneye gelen annelerin doğumdan hastaneden çıkana dek kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlamak olduğunu söyledi.