Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehir çalışanları greve gidiyor

Hizmet İş Sendikası tarafından yapılan grev oylamasında işçiler grev için ‘evet’ dedi.

Büyükşehir çalışanları greve gidiyor
19 Mart 2020 - 10:19
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Yerel-Sen arasında gerçekleştirilen yaklaşık bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde masada bitmemesi nedeniyle grev kararı alındı. İSU, Gebze ve Darıca Belediyeleri’ni kapsayan görüşmelerde Hizmet İş yüzde 30 zam isterken masada işveren temsilcisi tarafından ilk 6 ay yüzde 4, ikinci 6 ay yüzde 4 zam teklifi masaya yatırılırken sendika bu teklifi reddetti. Arabulucu sürecine giden taraflar burada da anlaşamaması nedeniyle Hizmet İş Genel Merkezi tarafından grev kararı alındı.
 
EVET ÇIKTI
Karar sonrası bugün büyükşehirde çalışan 680 işçi için Kocaeli Fuar İçi Sivil Toplum Merkezi’nde grev oylaması başladı. Saat 10.00 itibariyle başlayan oylama 16.00’da sona erdi. 680 işçinin oy kullanam hakkının bulunduğu oylamada 227 işçi oyunu verdi. İşçilerden 205’i ‘Evet’ oyu verirken 21 işçi ise ‘hayır’ oyu verdi. 1 de boş zarfın çıktığı seçimlerde gözler şube başkanına çevrildi.
 
MASADA ÇÖZMEK İSTİYORUZ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy,” Yasal olarak 30-40 gün zamanımız var. Bu süre zarfında greve çıkılabilir ancak bizim görüşmelerimiz devam edeceğini düşünüyoruz. Biz bu olayı masada çözmez istiyoruz