Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Orta hasarlı binalar onarılmazsa yıkılacak!

Darıca'da ve Kocaeli genelindeki ilçelerde 17 Ağustos 1999 depreminden kalan ve bilim adamları tarafından yeni deprem yönetmeliğine göre incelenen orta hasarlı binalar sağlamlık testinden geçemeyen binalar, onarılmadığı takdirde 1 sene içerisinde yıkılacak.

Orta hasarlı binalar onarılmazsa yıkılacak!
20 Kasım 2018 - 14:10
1999 Marmara Depremi'nden sonra yapılan tespitlerde orta hasarlı olduğu belirlenen ve 7269 sayılı Afetler Kanununa göre güçlendirmesi gereken binaların onarım ve güçlendirmesi gerekiyor. Kanunun 13. maddesindeki belirlenen tarihe kadar  hasar görmüş, islahı mümkün olan binaların fen kurulllarının gödstereceği şartlara göre tamiri yapılıncaya kadar içine girilmesine ve oturulmasına izin verilemez. Bu binalar bir yıl içerisinde tamir ettirilmediği ve itiraz da olmadığı takdirde yıkılır'' hükmü gereğince işlem tesis etmesi gerekiyor. 
Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünün başlattığı arşiv incelemesinde Darıca genelinde bulunan hasarlı binaların sahiplerine bir uyarı yazısı gönderildi. Muhtarlıklara gönderilen yazılarda , orta hasara sahip bina sahiplerinin ellerindeki tüm belgeleri 31 Aralık 2018 tarihine kadar AFAD İl Müdürlüğü'ne getirilmesi istendi. Orta hasarlı bina sahiplerinin binalarını güçlendirmediği takdirde binalarının yıkılacağı ifade edildi.