Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Huzurevi sakinleri huzurlu bir gün geçirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığınca Yürütülen “Gez-Gör Kocaeli” programı Darıca Huzurevi sakinlerini ağırladı. Kenti yakından tanıma imkanı bulan huzurevi sakinleri Büyükşehir’in hayata geçirdiği sahil parklarında çaylarını yudumladı.

Huzurevi sakinleri huzurlu bir gün geçirdi
27 Mart 2013 - 09:18
 KÜLTÜR EVLERİ GEZİSİ
Büyükşehir Belediyesi Gez-Gör otobüsleri ile yaşadıkları yerden alınan Darıca Huzur Evi Sakinleri il olarak Seka alanı içinde bulunan kültür evlerini gezdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kültür evi ziyaretlerinin ilki Mevlevi Evi oldu. Mesnevi kültürünün tanıtıldığı Mevlevi Evinde duygulu anlar yaşayan huzurevi sakinleri ardından Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ne geçti.
 
 BAŞİSKELE SAHİL PARKI
Depremle ilgili kısa bir sunum yapılan Sismoloji Merkezi’nde bilmediklerini öğrenme fırsatı bulan Darıcalı misafirler Gazi Evi ve Azerbaycan Kültür Evi’ni de dolaştı. Ardında Sekapark’ta kısa bir mola veren misafirler Büyükşehir Belediyesi’nin yıllarca kötü görünümü ile mezbelelik durumdan kurtulamayan Başiskele Sahilinde vatandaşların hizmetine sunduğu Başiskele Sahil Parkı’na geçtiler.
 
 ÇAYLAR YUDUMLANDI
Daha önce kimsenin dönüp bakmadığı alanda hayata geçirilen kumsalı, yürüyüş yolları, çevre düzenlemeleri, oyun alanları ile adeta bölge halkının uğrak yeri haline gelen Başiskele Sahil Parkı’na geçen Darıca Huzurevi Sakinleri, burada güzel vakit geçirdi. Muhteşem manzarası eşliğinde çaylarını yudumlayan huzurevi sakinleri güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmetleri yerinde görme fırsatı bulan Darıca Huzur Evi sakinleri yapılan çalışmalardan çok memnun olduğunu ifade ederek Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.
 
 KOCAELİ ESKİ KOCAELİ DEĞİL
Huzurevi sakinlerinden Elmas Gül, Gez-Gör Kocaeli Programı İle Kocaeli’ndeki tarihi ve kültürel mekânları gezdiklerini ifade ederek, “ Mevlevi evi beni çok etkiledi. Konya’yı daha önce gitmek nasip olmamıştı. Burada Konya’yı Kocaeli’ye getirdiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi. Arif Güner ise “Gez Gör Kocaeli programıyla biz de Kocaeli’deki değişiklikleri görme şansı yakaladık. Büyükşehir Belediyesi’nin sahil parklarını da dolaştık. Kocaeli eski Kocaeli değil, çok değişmiş. Çok güzel hizmetler yapılmış. Kentimizi gezme ve bu güzel mekanları görme imkanı sağladığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederi” diye konuştu.