Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kilolardan mide botoksu ile kurtulabilirsiniz!

Hospitalpark Darıca Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hakan Yenel, 15-20 dakikalık kısa bir sürede obezite ve istenmeyen kilolardan ameliyatsız endoskopik mide botoksu ile kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

Kilolardan mide botoksu ile kurtulabilirsiniz!
13 Kasım 2018 - 08:28
 
‏Mide Botoksu son zamanlarda obezite ameliyatı olmak istemeyen veya ameliyata uygun olmayan kişilerin sıkça tercih ettiği yöntemler arasında. 
 
‏MİDE BOTOKSU NEDİR?
 
‏Hospitalpark Darıca Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hakan Yenel, “Botoks endoskopik yöntem ile mide kaslarına enjekte edilerek, mide kaslarının kasılması yavaşlatılır ve yiyeceklerin sindirimi uzun sürer. Bu yavaşlama sayesinde hastalar daha uzun süre tok kalmaktadır.” dedi.
 
‏KİMLERE YAPILIR?
 
‏Op.Dr. Hakan Yenel, “Diyet konusunda sorun yaşayan, sağlık problemleri bulunup, kilo verme konusunda başarısız olan, ameliyat olmak istemeyen, obezite ameliyatına uygun bulunmayan hastalar ve vücut kitle endeksi 27-35 olanlar için gerçekleştirilen endoskopik bir işlemdir.
 
‏AYNI GÜN TABURCU
 
‏Mide Botoksunun, 15-20 dakikalık bir işlem olduğunu belirten Op.Dr. Hakan Yenel, genel anestezi uygulanmadığı için yatış gerekmediğini, aynı gün taburcu olduklarını belirtti. Yenel, “Botoksun etkisi 3.  gün başlar, 7.gün maksimuma ulaşır. Mide botoksundaki amaç 4-6 ay içinde %15-20 kilo arasında kayıptır. Beden uyumunun önemlidir, mide botoksu işlemi tek başına yeterli olmaz bu yüzden işlem sonrasında diyetisyen desteği gerekir. Sağlıklı ve doğru beslenme olmazsa olmazlar arasındadır. Detaylı bilgi için mutlaka hastanemize müracat edilmesini rica ediyoruz”. diye konuştu.