Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mühendisler Darıcalı öğrencilere mesleklerini tanıttı

Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze İlçe Temsilciliği ve Darıca Fen Lisesi’nin katkıları ile Darıca Fen Lisesi konferans salonunda mühendislik tanıtım günleri gerçekleştirildi.

Mühendisler Darıcalı öğrencilere mesleklerini tanıttı
12 Mayıs 2017 - 09:20
Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze İlçe Temsilciliği ve Darıca Fen Lisesi’nin katkıları ile Darıca Fen Lisesi konferans salonunda mühendislik tanıtım günleri gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte farklı mühendislik dallarından mühendisler Darıca Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Mühendislik tanıtım günlerinin birinci gününde Makina Mühendisleri Barış İnce ve Tanfer Yeşiltepe, Endüstri Mühendisleri Mehtap Sönemez ve Seden Karazincir, Elektrik-Elektronik Mühendisi Baycan Aküzüm mesleklerini tanıttı. Etkinliğin ikinci günün de ise İnşaat Mühendisi Hatice Durgun, Çevre Mühendisi Ebru Ayalp ve Mimar Gürkan Okta meslek tanıtımında bulundu. Mimar ve mühendisler yaptıkları sunumlarda mesleklerinin detayları, eğitim süreçleri, çalışma alanları, meslekte yükselme şartları gibi konulara değindi. 
Öğrencilerin mühendislik mesleklerine dair sorularını da cevaplayan mühendisler böyle etkinliklerde öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Darıca Fen Lisesi rehberlik öğretmenlerinin de katıldığı etkinliğe Darıca Fen Lisesi öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu.