Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kabloları çalınan Farabi'deki hasta yakınları gazetemize konuştu

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önceki gün hırsızların çaldığı kablolar nedeniyle kesile elektrikler 52 hastanın civardaki hastanelere nakil edilmesine neden olmuştu. Kabloların yenilenmesinin ardından tekrar dönen hastaların yakınları konuyla ilgili gazetemizin sorularını cevaplandırdı.

10 Nisan 2024 - 15:32 - Güncelleme: 10 Nisan 2024 - 15:35
Polis, hastanenin arkasındaki trafo binasına girerek demir makasla kestikleri yaklaşık 150 Bin TL’lik kabloyu çalarak kayıplara karışan hırsızların peşine düşerken, elektrik kesintisi nedeniyle diyaliz ve yoğun bakımdaki toplam 52 hasta çevredeki hastanelere sevk edilmişlerdi.
Hastane yönetiminin girişimiyle kabloların yenilenmesinin ardından başka hastanelere sevk edilen 52 hasta dün sabah saatlerinde yeniden Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilirken hasta yakıları gazetemizin konuyla ilgili sorularına cevap verdi.

HASTANE ÇALIŞANLARI BİZLERE YARDIMCI OLDU

Hasta yakını Mustafa Çolak, olayın yaşandığı günün öğle saatlerinde bir yakınını getirdiği diyaliz ünitesindeki hastane yetkililerinin, kendilerine trafonun patladığı yönünde bilgi verdiklerini söyleyerek, ‘’ Öğle saatlerinde diyalize girecektik, bize trafonun patladığını söylediler, biz de başka bir hastaneye gitmek zorunda kaldık. Öğlen saatlerinde gittik 6 saat sonra diyalize girdik , 6 saat bir mağduriyet yaşadık ama sağolsun bizlere yardımcı oldular. Ertesi günü telefon ettik bize arızanın giderildiğini söylediler, biz de tekrar buraya geldik’’ dedi.
Diğer hasta yakını Bahadır Başaran ise 2 gün önce geldik bize trafonu patladığını söylediler. İçeride diyaliz çalışanları bizlere yardımcı olup, bizler özel bir hastaneye yönlendirdiler, bütün imkanları sağladılar, diğer hastaneye gidip muayenemizi olduktan sonra tekrar buraya geldik.’’ dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum