Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Seddar Yavuz'un Ramazan Ayı mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un Ramazan Ayı mesajı:

Vali Seddar Yavuz'un Ramazan Ayı mesajı
09 Mart 2024 - 11:45
İslam Âlemi’nin özlemle beklediği, evveli rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Ramazan ayı; gönülleri birbirine bağlayan, insana acizliğini anımsatarak gaflet ve günahtan arındıran, ilahi şefkat ve merhametin üst düzeyde olduğu, ruhların oruçla sükûn bulduğu, yorulan gönüllerin inşirah bulduğu, manevi yükselişin en yoğun olduğu terbiye ayı ve diğer bir manada insanın hasat mevsimidir. 

Bu mübarek ayda bizlere düşen görev, yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp, yaşatmaktır. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha fazla el uzatmalı, komşu ve akrabalarımız daha fazla hatırlanmalıdır. 

Tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız ibadetler eşliğinde, infak, sahur ve iftarlarla yoksulların doyurulup gözetildiği, rehberimiz Kur’an-ı Kerimi okuyup düşünerek, dua ve niyazlarımızla af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği feyz, rahmet ve bereket ayını en iyi şekilde değerlendirerek Yüce Rabbimizin rızasını kazanmaya muvaffak olalım.

Hem kendi ruhumuzu fethetmek, hem de gönülleri kazanabilmek için bu mübarek ayın ilimizde, ülkemizde ve dünyada sağlık, huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ediyor, tüm İslam Âlemine, ülkemize ve Kocaelili hemşehrilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum