Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Türkiye Şampiyonası'na Darıca damgası!

Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Muhteşem bir başarıya imza attı. Darıca Belediyesi, Kocaeli’yi tek başına 4.sıraya taşıyarak 56 ili gerisinde bıraktı.

Türkiye Şampiyonası'na Darıca damgası!
05 Nisan 2018 - 09:35
Gaziantep’de yapılan Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda Darıca fırtınası esti. Darıca Eğitim ve Spor Kulübü’nün yıldızları topladıkları madalyalarla 56 ili geride bırakarak muhteşem bir başarıya imza attı. Türkiye Şampiyonası 60 İl’den 2204 sporcunun katılımıyla 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde gerçekleştirildi. Toplamda 56 kategoride madalyalar sahiplerini bulurken, Teknik Direktörlüğünü Adnan Şamdan, Antrenörlüğünü de Ahmet Akçay’ın yaptığı Darıca belediyesi muhteşem bir başarının da sahibi oldu. 
56 İLİ GERİDE BIRAKTIK
12 sporcuyla Türkiye Şampiyonasına katılan temsilcimiz Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü, genel toplamda 8 madalyanın sahibi oldu. 4 Altın, 1 Gümüş, 3 Bronz madalya alan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, kulüp sıralamasında Üçüncü sırada yer alırken, İl sıralamasında ise tek başına Kocaeli’yi 4.sıraya taşıdı. Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün kazandırdığı madalyalar İstanbul, Ankara ve Uşak’ın gerisinde kalan ekibimiz, aralarında İzmir, Bursa, Adana, Sakarya gibi büyük illerin yer aldığı 56 ili geride bırakarak ilimizin gurur kaynağı oldu.  Temsilcimiz kulüp sıralamasında ise İstanbul Büyükşehir ve Uşak Karate’nin ardından, yalnızca gümüş madalya farkıyla üçüncü sırada yer aldı. İstanbul Büyükşehir’in ise sadece 1 Altın gerisinde kaldı.
TÜRKİYE’NİN EN İYİ ALT YAPISI
Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün başarılı sporcularından Kutay Gökalp, Taylan Cemal Sakin, Zeynep Ceren Şınık ve Yasemin Yağcı Altın madalyanın sahibi olurken, Berfin Gürsu ikinci oldu, Ahmet Berke Ertan, Azra Çakır ve Furkan Sertel bronz madalya elde ettiler. Teknik Direktör Adnan Şamdan, turnuva sonrası yaptığı değerlendirme de Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın destekleriyle Darıca’nın Karate’de bir marka haline geldiğini ifade ederek, her şampiyonada elde edilen derecelerle bunu gösterdiklerini belirtti. Şamdan, Uluslararası Organizasyonların yanında Türkiye Şampiyonalarıyla da başarı grafiğini sürdürdüklerini dile getirdi. Türkiye’nin en iyi alt yapısına sahip olduklarını hatırlatan Şamdan, güçlü desteğinden dolayı Başkan Karabacak’a teşekkür etti.