Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler'den 'deprem' temalı Kadınlar Günü paneli

TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu ‘deprem’ teması ile “Dünya Kadınlar Günü Paneli” düzenledi

TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler'den 'deprem' temalı Kadınlar Günü paneli
08 Mart 2023 - 11:08 - Güncelleme: 08 Mart 2023 - 14:05
TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla “deprem” teması ile anlamlı bir panel düzenlendi. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ev sahipliğinde gerçekleşen panelde Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, İcra Kurulu Üyeleri ile çok sayıda katılımcı yerini aldı. KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik, KOÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden Psikolog Prof. Dr. Elif Karagün ve Systemair HSK Havalandırma Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu’nun konuk konuşmacı olduğu panelin açılışını TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık yaptı. Babalık yaşanan deprem felaketini hatırlatarak şunları söyledi:

YARDIMLARDAN BAHSETTİ
“6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili kapsayan büyük bir deprem felaketi yaşadık. Ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.  İş dünyası ve Kadın Girişimciler Kurulları olarak; yaraları sarmak ve bölgenin ayağa kalkması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu olarak deprem bölgesine; 341.000 TL değerinde 8 adet 7 KVA dizel jeneratör, 150 adet gıda kolisi, 70 koli hijyen malzemesi yardımında bulunduk. Bu süreçten sonrada depremzedelerimiz için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Yaralarımızı birlikte saracağız.”

KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI
Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesini anlatarak sözlerine devam eden Babalık şunları ifade etti: “Bu özel gün her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün. Ülkemizde ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Tüm dünyada olduğu gibi, kadınların çalışma hayatına katılması, ülkemizde de sanayileşmeye paralel olarak gelişme göstermiştir. Aslında Türkiye; Fransa’dan 12 yıl, Belçika’dan 14 yıl, Yunanistan’dan 18 yıl, Portekiz’den 42 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Ülkemiz kadınlara birçok gelişmiş ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı vererek kadının toplum içindeki öneminin altını daha o yıllarda çizmiştir. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum