Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarihi bina yangında kullanılmaz hale geldi

Darıca'da gece yarısı meydana gelen yangında 2 katlı bina alev alev yanarak kullanılamaz hale geldi. Evde yalnız yaşayan 55 yaşındaki Müzeyyen Güçlü’nün ise yangının çıktığı gece küçük oğlunun evinde olduğu öğrenildi.

Tarihi bina yangında kullanılmaz hale geldi
14 Mart 2018 - 03:13

Darıca Yalı Mahallesi, Fırın Sokak’daki yangın, 2 katlı tarihi ahşap binada saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Haber verilmesi üzerine olay yerine 3 itfaiye aracıyla gelerek alevlere müdahale eden ekipler, yarım saat içerisinde yangını kontrol altına aldı. Yangının ardından tamamen kullanılamaz hale gelen binanın sahibinin Müzeyyen Güçlü’ye ait olduğunu öğrenilirken, karşı apartmanda oturduğunu belirten oğlu Cumali Güçlü, ‘’Annem evde temizlik yaptıktan sonra, küçük kardeşime kalmaya gitti. Biz de eşim ve çocuklarımla akşam saatlerinde annemin evinin yanındaki boş arsada mangal yaptık ve o sırada yağmur yağdı, mangalı yağmurun altında bıraktıktan sonra annemin yanan evinin hemen karşısındaki evime geçtik, gece yarısı eşim, evin yandığını söyleyerek beni uyandırdı. Bende hemen itfaiyeyi arayarak haber verdim’’ dedi. 

Mangalı aşırı yağan yağmurun altında bıraktıkları için yangının bundan kaynaklandığını sanmadığını söyleyen bina sahibinin oğlu Cumali Güçlü,  kundaklamadan şüphelendiğini belirterek,’’ 1987’den bu yana burada oturuyoruz, bizi defalarca rahatsız edenler oldu, hatta oturduğum binayı dahi daha önceden kurşunladılar, ben annemin evinin kundaklandığından şüpheleniyorum, mangal yaktığımız için de suçu bizim üzerimize atmak istiyorlar’’ şeklinde konuştu. 

Yaklaşık olarak yarım saat içerisinde kontrol altına alına alınan yangının söndürülmesinin ardından polis konuyla ilgili soruşturma başlattı.