Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Milletvekili Kanko, giderek artan sağlıkta şiddet olaylarına yönelik iktidarı uyardı

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları gündemine taşıyan CHP TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi, Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, son dönemlerde giderek artan sağlıkta şiddet olaylarına yönelik İktidarı uyardı

Milletvekili Kanko, giderek artan sağlıkta şiddet olaylarına yönelik iktidarı uyardı
01 Ağustos 2023 - 10:43
“Tüm dünya ülkeleri doktor ve sağlıkçıların peşindeyken ülkemizde ise yetişmiş olan sağlıkçı ve doktorlar, iktidarın ötekileştirici dili yüzünden, hedef gösterilmekte ve saldırıya maruz kalmaktadır” ifadelerini kullanan Kanko gerçekçi önlemlerin biran önce alınması noktası İktidarı ve yetkilileri! 
Yakında hastaları muayene edecek doktor bulmayacağız diyen Kanko, “Sadece son bir kaçgün içinde Gaziantep, Ordu ve Van’da sağlık emekçilerimize ve doktorlarımıza yapılan saldırılar bile sağlıkta şiddet olaylarında gelinen noktanın vahametini gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.
“Kime olursa olsun fiziki ya da sözlü şiddetin her türlüsüne ‘Hayır’ diyoruz” ifadelerini kullanan Kanko, Gaziantep, Ordu ve Van’da sağlık çalışanlarına ve doktorlara yönelik yapılan saldırılarla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;
“Hayatlarını hiçe sayarak salgınlar başta olmak üzere, zorlu çalışma koşulları ve uzun mesai saatlerine rağmen canla başla mücadele eden, tüm insanlığın minnettar olduğu sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırılar asla kabul edilemez. Bu saldırı eylemlerinde bulunanları kınıyoruz ve gerekli cezaların derhâl uygulanması adına hükümetin gerçekçi önlemleri almasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Çalışanlarımıza ve Doktorlarımıza Millet Olarak Vefa Borcumuz Vardı! Ama Hemen Unuttuk!
Kanko konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;
“Tüm insanlık, 2 yıl sürenkoronavirüs nedeniyle gece gündüz demeden hastalar için bu savaşta en ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarına minnettarlığını gösterir iken; ülkemizde uzun mesai ile yoğun çalışma saatlerinin yarattığı aşırı iş yüküne bağlı tükenmişlik yaşayan sağlıkçılarımızın maruz kaldığı sözlü ve fiziki şiddet olayları maalesef artarak devam etmektedir.” Dedi.
Kanko, “Fatsa Devlet Hastanesi'nde görevli kadın doğum uzmanı Opr. Dr. Okay Kurtbay, hasta yakını tarafından darp edilmesi. Van Eğitim ve Araştırma Bölge Hastanesi’nde hasta ve yakınlarınınsağlık emekçilerine saldırması vebu saldırganların ifadelerinin ardından serbest bırakılması. Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanemizde Acil Servis Doktoru Mustafa Karabaş’ın hasta yakınları tarafında darp edilerek acillik edilmesi. Sadece bu birkaç gün içinde yaşanan saldırılar bile sağlıkta şiddette gelinen noktayı gözler önüne sermektedir.
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında, en ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarımıza ve doktorlarımıza millet olarak vefa borcumuz vardı! Ama hemen unuttuk!
Ülkemizdeki tüm zorlu şartlara rağmen gece gündüz demeden, yer, zaman ve mekân kavramı gütmeden hasta ve toplum sağlığı için fedakârca hizmet veren ve bizler için mücadele eden sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırılar asla kabul edilemez!
Ülke genelinde kamu, üniversite ve özel sektöre ait toplam 14 bin 708 sağlık tesisinde görev yapan 1 milyon 200 bin çalışanının en temel amacı; insanların sıhhati, mutluluğu ve yaşam kalitesi standartlarını artırmaktır.
Doktorundan-hemşiresine, teknikerinden-hizmetlisine fedakar sağlık çalışanlarının tamamı, vazifelerini büyük bir sorumluluk ve çok yüce bir kutsiyetle yerine getirmeye çalışmaktadır. Kendi canlarını hiçe sayarak bizler için yaptıkları fedakarlıkları maddi olarak asla ödenemeyeceği kesindir.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak son dönemlerde giderek artan sağlıkta şiddet vakalarının önlenebilmesi adına yetkilileri bu hassas konuda gerçekçitedbirleri almaya davet ediyoruz.
Toplum genelinde yaygınlaşma eğilimi gösteren şiddet eylemleri, sağlık kurumlarını da ciddi biçimde etkilemekte ve sağlık çalışanlarında ve hekimlerde tükenmişliğe ve verimsizliğe neden olmaktadır. Eğitim düzeyini ayırt etmeksizin toplumdaki bütün bireyleri etkileyen şiddet olgusu nerede ve kime uygulanırsa uygulansın asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum