Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaelili gazeteciler baloda buluştu

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını İzmit’te gerçekleştirmesi nedeniyle ilimizde her yıl kutlanan Basın Onur Günü dolayısıyla Luxor Garden Otel’de balo düzenlendi

Kocaelili gazeteciler baloda buluştu
18 Ocak 2018 - 11:21
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını İzmit’te gerçekleştirmesi dolayısıyla her yıl Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından kutlanan Basın Onur Günü bu yıl da coşkuyla kutlandı. Sabah Sabancı Kültür Merkezi’nde tören düzenleyen Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, akşam saatlerinde de Luxor Garden Otel’de balo düzenledi KOGACE Başkanı Çetin Gürol’un ev sahipliğini üstlendiği baloya Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Akça ve ilimizin çok sayıda gazetecisi katılım sağladı. Baloda ayrıca Darıca Belediyesi gazetecilere hediye takdim etti. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy başta olmak üzere tüm protokol mensupları pişmaniye çekimini gerçekleştirdi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 178 gazeteciye laptop dağıtıldı. Yemekli düzenlenen baloda konuşan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, “İzmit denilince akla bir Saat Kulesi, bir de yiyen pişman yemeyen pişman dediğimiz pişmaniye geliyor. Şu anda Can Pişmaniye Özcan Pişmaniye’den arkadaşlarımız pişmaniye çekimini gerçekleştiriyor” dedi.
 
GERÇEK GAZETECİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ardından İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Gelecekte ülkeyi yönetecek rejimin mesajlarının verildiği çok önemli bir gün. Ulu Önderin bir süre kalarak halkla buluşma toplantıları da yaptığı tarihtir. Bizler göreve geldiğimiz zaman İzmit Belediyesi olarak Atatürk’ün İzmit konuşmaları ve toplantılarını içeren bir kitap hazırladık. Cumhuriyetimizin ilk adımının atılması münasebetiyle bugün de değerli cemiyet başkanlarımızı, illerimizden yurtdışından gelen gazetecilerimizi burada ağırlıyoruz. İzmit Belediyesi olarak her zaman bu çalışmaları destekliyoruz. Gerçek gazeteci olan, gücü olan halkı, şehri ve ülkeyi düşünerek gazetecilik yapan tüm gazeteci kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
BASIN ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ
Vali Hüseyin Aksoy ise, “Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız bir şekilde yaşıyorsak bunu bu mücadeleyi yapan insanlara borçluyuz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve mücadele yıllarından bugüne görevi başında şehit düşen gazetecilerimizi de saygıyla anıyoruz. Bu anlamda bu güzel geceye katılan tüm gazetecilerimize hoş geldiniz diyorum. Sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi. Ardından hep birlikte pişmaniye çekimine geçildi. Ardından basın mensupları müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendiler.