Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli`nin Yapı Envanter çalışması başladı

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ile Kocaeli Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında ‘Kocaeli Genelinde Deprem Öncesi Yapılan Binaların Yapı Envanteri Projesi` saha çalışmaları bugün başladı.

Kocaeli`nin Yapı Envanter çalışması başladı
27 Temmuz 2023 - 17:05
İlk olarak İzmit, Gölcük, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçe merkezlerinde olmak üzere çalışmalar yapılmaya başlandı. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı,  Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Adnan Pala ve Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürü, Ali Serkan Simavlı bugün çalışmaya başlayan inşaat mühendislerini sahada denetleyerek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular ve başarılar dilediler.

Sahada yapılacak sokak taramasıyla elde edilecek veriler ile kentteki deprem öncesi yapılmış yapıların envanteri çıkarılarak şehrin kentsel dönüşüm ve planlama altyapısı için temel veriler oluşturulacak. 

İLİMİZE HAYIRLI OLSUN
İnşaat Mühendisleri Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, "Şubemiz bünyesindeki inşaat mühendisleri tarafından ilimizdeki deprem öncesi yapılmış olan yapılar, yapılacak hızlı tarama yöntemiyle nitelikleri belirlenecek ve kentsel dönüşüm süreci için önemli veri elde edilmiş olacak. Şehrimizin daha güvenli ve sağlam bir yapıya kavuşması açısından Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız bu önemli işbirliği protokolünün diğer illerimize de model olacağını düşünüyor, çalışmamızın tüm ilimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum