Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de konaklama tesisleri denetleniyor

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, “Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi” mevzuatı kapsamında başvurularının devam ettiği ve belgelendirme müracaatında bulunan konaklama tesislerinin denetlemelerine başladı.

Kocaeli'de konaklama tesisleri denetleniyor
09 Aralık 2021 - 11:16
2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 28.07.2021 tarihinde yürürlüğe giren 7334 Sayılı Kanunla değişik 5’nci maddesi ve eklenen 11’nci maddesi gereği; 28.07.2021 tarihinde ilgili idaresinden alınmış işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile faaliyette bulunan ve turizm işletmesi belgesi bulunmayan konaklama tesislerine, 28.07.2021 tarihinden itibaren bir yıl içinde Bakanlığa başvurarak basit konaklama turizm işletmesi belgesi alma zorunluluğu getiriyor. Bu süre içerisinde basit konaklama turizm işletmesi belgesi almak için başvuruda bulunmayan konaklama tesislerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı Bakanlıkça yapılan bildirim üzerine yetkili idare tarafından bir ay içinde iptal edilir ve faaliyetlerine son verilir.
Belgelendirme kapsamda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılan başvurular sonucunda Belediyelerden İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlı işletmeler tarafından yapılan müracaatlar değerlendirmeye alındı. Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan Kartepe, Başiskele, Darıca ve İzmit İlçelerindeki işletmelere denetim yapılmış olup, 28.7.2021 tarihinden itibaren yetkili idareden İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bulunan konaklama işletmelerinin 1 yıl içinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne müracaat edilmesi bekleniliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum