Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de fırıncılar Pazar günleri tatil olacak

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kurban Bayramı öncesi yaptığı açıklamada bayramda iki gün ekmek çıkartmayacaklarını açıklamıştı. Açıklamaya rağmen kent genelinde bazı fırınlar ekmek üretmeye devam etmişti. Sarı, şimdi de pazar günleri tatil yapmak için çalışma başlatıldığını açıkladı. Sarı, “Pazar tatili ile ilgili çalışmalara başladık. Bu konuda büyük bir talep var. Birkaç ay sürecek bu çalışma” dedi.

Kocaeli'de fırıncılar Pazar günleri tatil olacak
23 Temmuz 2022 - 12:46
Un ve diğer girdi fiyatlarında oluşan pahalılık nedeniyle Kocaeli’de fırıncılar bayramın ilk iki günü çalışmama kararı almışlardı. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı konuyla ilgili açıklama yaparak,  Türkiye’de fırıncı esnafının ortak problemlerinden birinin fırınların tatil günlerinde açık olması sebebiyle çalışanların izin kullanamaması olduğunu belirtmişti. Bu konuda bir kanun hükmü de bulunmadığını ifade eden Başkan Sarı, fırın çalışanlarının da tatil hakkını elde edebilmesi için kamunun duyarlı ve anlayışlı olması gerektiğinin altını çizmişti. 

PAZAR GÜNÜ TATİL YAPACAKLAR
Sarı’nın açıklamasından sonra Kurban Bayramı’nda ilk iki gün tatil yapılmış ve ekmek çıkartılmamıştı. Ancak bazı fırınlar bu kararı delerek ekmek çıkartmayı sürdürmüştü. Başkan Ali Sarı, önceki gün yaptığı açıklamada bu kez de pazar günleri ekmek çıkarmamak, tatil yapmak için bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Sarı, “Bayramda iki gün tatil kararından sonra çok sayıda fırıncı esnafı bizi arayarak teşekkür etti. Uygulamanın bayramlarda sürmesini istediler. Pazar tatili konusunda da büyük bir talep var. Pazar tatili ile ilgili çalışmalara başladık. Bundan sonra fırın çalışanları pazar günü de tatil yapsın, dinlensin ve ailelerine vakit ayırsın istiyoruz. Çalışmalarımız birkaç ay sürecek. Çalışmalarımızı olgunlaştırdıktan sonra kararı kamuoyuna açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum