Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karaosmanoğlu, "Şehitlerimizin ruhunu şad etmek için çalışıyoruz"

Başkan Karaosmanoğlu, Şehit yakınları ile Gazi ve Gazi ailelerine düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Karaosmanoğlu, "Şehitlerimizin ruhunu şad etmek için çalışıyoruz"
23 Mayıs 2018 - 01:39

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valiliğinin ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şehit yakınları ile Gazi ve Gazi ailelerine düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Şehitliğin dünya makamlarının en güzeli olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu “Bu güzel payenin inancımız ve imanımız gereği de herkese nasip olmayacağını biliyoruz. Şehitlerimizin ruhunu şad etmek için çalışıyoruz” dedi.

 

PROTOKOLDEN İLGİ

Antikkapı Restaurant’ta gerçekleşen iftar programına Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İlçe Belediye Başkanları, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Siyasi Parti İl Başkanları, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, şehit yakınları, gaziler ile gazi yakınları katıldılar. 

 

“BU ÜLKEYİ NAMERDE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ”

İftardan önce konukları selamlayan ve “Şehitliğin dünya makamlarının en güzelidir” diyerek konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Şehitliğin arkasından Gazilik geliyor. Bu güzel payenin inancımız ve imanımız gereği de herkese nasip olmayacağını biliyoruz. Şehitlerimizin ruhunu şad etmek için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bu ülkeyi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Bir olmak ve güçlü olmak zorundayız. Ülkemizde onurlu bir yaşam olduğu sürece şehitlerimizin ruhu daha mutlu olacaktır. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları başta olmak üzere terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yararlılara da acil şifalar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

AKSOY, “TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmada, “Değerli katılımcılar, Ramazan münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz bu iftar programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Şehit aileleri ve Gazilerimiz bizim için önemli ve değerlidir. Onlarla bu Ramazan münasebetiyle bir araya gelme adına bu organizasyonu gerçekleştirdik. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimize şeref borçluyuz. Bugün bu bayrak altında özgürce dolaşabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların sorunları bizim sorunumuzdur ve onları çözmek için de her zaman bütün kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına ve gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyorum.” dedi. 

 

IŞIK, “ŞEHİT AİLEMİZE VE GAZİLERİMİZE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ” 

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın konuşmalarında ise; “Çok değerli şehit ailelerimiz değerli gazilerimiz ve gazi yakınlarımız öncelikle; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayınızı tebrik ediyorum.  Rabbim sağlıkla, sıhhatle, afiyetle barış ve huzur içerisinde önce Kadir gecesini idrak etmeye ardından da Ramazan Bayramına erişmeyi nasip eylesin. Sizleri en içten sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Şehitlerimiz bizim için kutup yıldızıdır. Kutup yıldızları okyanusta, denizde sefer halindeyken özellikle yönünü kaybetmemesi için en önemli işaretlerdir.  Bizler de şehitlerimizin sayesinde istikametimizi hiçbir zaman kaybetmiyoruz ve inşallah bundan sonra da kaybetmeyeceğiz. Gazilerimiz bizim gözbebeğimiz, baş tacımızdır. Onların kanı sayesinde, şehitlerimizin canı sayesinde bu topraklarda hür ve bağımsız olarak özgür olarak yaşıyoruz. Bundan dolayı da her bir Şehit ailemize ve gazilerimize şükran borçluyuz. Sizlere katılımlarınızdan dolayı özellikle çok çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İLE TEK TEK İLGİLENDİLER

“Şehit ailesi olmanın tarifsiz acısını ama bu ülkenin bağımsızlığı için canını vermiş bir kahraman ailesi olmanın da tarifsiz gururunu aynı yürekle aynı anda yüreklerinizde yaşıyorsunuz,  bunun farkındayız” diyerek konuşmasını sürdüren Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bunun için sizin için ne yapsak azdır. Bir kardeşiniz olarak şahsen ben ve devletimizin her bir memuru sizin emrinizdedir her ne sıkıntınız olursa biz her zaman yanınızdayız. Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor,  tedavisi gören gazilerimize de acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Fuar Camii İmamı Hayati Örük’ün Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile İftar yemeğine geçildi. İftar yemeğinin yenilmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehit yakınları ve gaziler ile tek tek ilgilenerek, onlarla sohbet ettiler.