Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kapılarının önündeki yol çökünce evlerini terk ettiler

Darıca’da inşasına başlanan bir binanın çevresine istinad duvarı yapılmadığı için yol çöktü. Meydana gelen çökme sırasında doğalgaz, elektrik, su , internet ve kanalizasyon hatları hasar görürken, çöken yol üzerindeki 2 villaya giremeyen ev sahipleri konutlarını terk etmek zorunda kaldı.

Kapılarının önündeki yol çökünce evlerini terk ettiler
17 Eylül 2018 - 12:29
Darıca Piri Reis Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi,  Yeşim Sokak’ta  çalışmalarına yaklaşık olarak 2 yıl önce başlanan bir binaya ait inşaat çalışmaları sırasında istinad duvarı yapılmadığı için yanıbaşındaki Berkant Sokak’ta yol çöktü.
Çökmeyle birlikte doğalgaz, elektrik, su , internet ve kanalizasyon hatları kullanılamaz hale gelirken  onlarca ev karanlığa gömülüp, susuz kaldı. Tuvalet ihtiyaçlarını dahi gideremez hale gelen bir çok evle birlikte 2 villa sahibi kapılarının önündeki çökme nedeniyle  2 aydan bu yana girmedikleri evlerini terk etmek zorunda kaldı.
İstinad duvarı yapmadığı için yolun çökmesine neden olan inşaatta aylardan bu yana hiç bir çalışma yapılmazken, firma yetkililerine de o tarihten bu yana hiç kimsenin ulaşamadığı belirtildi.
Yolun çökmesiyle birlikte muhatap bulamadıklarını söyleyen mağdurlar, yetkililerden acil çözüm beklediklerini ifade ettiler.