Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İnşaat, soğuk hava nedeniyle durdurulmuş

Gazetemizin dünkü sayısında yer alan ''Emniyet Müdürlüğü binasının inşaatı yeniden durdu'' başlıklı haberinin ardından yüklenici firma yetkilililerinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, inşaat çalışmalarının ödeneksizlikten değil, mevsimsel nedenlere dayalı olarak geçici bir süreliğine durdurulduğu belirtildi..

İnşaat, soğuk hava nedeniyle durdurulmuş
17 Şubat 2020 - 14:03

Bir önceki inşaat firmasının 2016 yılında iflas etmesi sonucu geçtiğimiz Ağustos ayında yeniden ihaleye açılan Bayramoğlu Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası'nın yapım işini Karahanlı Grup firması almıştı.

Geçtiğimiz ekim ayında Karahanlı Grup tarafından yeniden başlatılan çalışmalarda binanın kaba inşaatı öngörülen tarihin çok daha öncesinde tamamlanırken, bu durumun aksine çalışmalar yaklaşık olarak 1 ay önce yeniden durdurulmuştu.

Gazetemizin, dün yayınladığı ''Emniyet Müdürlüğü bİnasının inşaatı yeniden durdu''  haberinin ardından yüklenici firma yetkililerinden yapılan açıklamada, inşaat çalışmalarının mevsim koşulları nedeniyle durdurulduğunu ve önümüzdeki günlerde kaldıkları yerden yeniden devam edileceği iafede edildi.

Karahanlı Grup yetkilileri,  havanın eksi sıfırın altında olması durumunda risk oluşturduğu için Harçlı İmalatı, havanın eksi 5'e kadar olduğu durumlarda ise beton İmalatını firma olarak yapmadıkları açıklandı 

Ödenek yetersiziliği konusunda da bilgi veren firmanın yetkilileri, yaklaşık olarak 15 yıldan bu yana Hazine Bakanlığı'nın her yılın ocak ve şubat aylarında hiç bir firmaya ödeme yapmadını da belirtilerek, bunun sadece kendilerine özgü bir durum olmadığını söylediler.