Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İl Emniyet Müdürü, Basın mensuplarını ağırladı

Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, bölgemizde görev yapan basın mensuplarıyla bir kahvaltıda bir araya geldi

İl Emniyet Müdürü, Basın mensuplarını ağırladı
20 Şubat 2020 - 13:42





Kocaeli Polisevi'nde düzenlenen kahvaltılı Basın toplantısında konuşan İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, basın mensuplarıyla bir arada olamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, vatandaşın polise olan güven duygusunu en üst seviyede tutmak, halkın huzur ve güven ortamını sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirterek, suç ve suçlularla mücadelede konusunda önemli derecede yol kathettiklerini belirtti.

 

HUZUR İÇİN YOĞUN TEMPOYLA ÇALIŞIYORUZ

Kocaeli'yi daha huzurlu bir kent haline getirmek için mesai arkadaşlarıyla birlikte yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirten İl Emniyet Müdürü Veysel Tipoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi; 

Polis Teşkilatı olarak yapılan çalışmalarda halkımıza doğru kanallarla ve doğru bilgiler olarak ulaşması halkımızın desteğini almak açısından çok önemlidir. Polis-medya iş birliğinin en önemli tarafı birey ve toplum üzerindeki güvenlik duygusunu geliştirmek, riskler konusunda kamuoyunu bilgilendirerek insanların tedbir almasını sağlamaktır. Siz değerli medya temsilcilerimizle halkımızın haber alma özgürlüğünü de gözeterek doğru temellerde ve yasalar çerçevesinde bu ilişkiyi güçlendirerek devam ettireceğiz.

 

VATANDAŞLARA KURALLARI HATIRLATMAK İÇİN MESAJLAR VERDİK

Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, 2019 yılı içerisinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları kapsamında vatandaşlara genel güvenlik kurallarını hatırlatmak amaçlı "Mesajımız Var", çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek amaçlı "Minik Yürekler Güvende", personelimize yönelik "Biz Kocaman Bir Aileyiz", emekli emniyet personeline yönelik "Bir Zamanlar Bende" ve engelli, şehit, gazi çocuklarına yönelik "Yalnız Değilsin Projeleri" nin yapıldığını belirtti.

Kocaeli'ne göç ile gelen suça sürüklenebilecek çocuklara yönelik "Ben sen yok, biz varız", gençlere yönelik "Madde Bağımlılığına Hayır", çocukların korunmasına yönelik "Minik Yürekler Güvende", Sessiz Kalma, Silahlı Sevince Hayır" ve aile içi ve Kadına Şiddete yönelik ÇARE Projeleri hayata geçirildiğini anlatan Tipioğlu, "Aile içi ve Kadına Şiddet" konusunda da önemli adımlar attıklarını kaydetti.

 

HIRSIZLIK OLAYLARINDA YÜZDE 60 AZALMA VAR

Konuşmasına devam eden Veysel Tipioğlu, Kocaeli’deki suç oranlarında azalma olduğunu da dikkat çekti. Suçu işlenmeden önleme amacında olduklarını belirten Tipioğlu, “Özellikle hırsızlık suçlarında ciddi oradan bir azalma yaşandı. Evden yapılan hırsızlık suçlarında ise yüzde 60 oranında bir azalma yakaladık. Bu konudaki çalışmalarımız kararlıkla devam edecektir” dedi.

2019 ve 2020 karşılaştırmasında ise yüzde 10 oranında kontrol edilen araç sayısında artış yakaladık. Ölümlü kazalar azalmıştır. Narkotik suçlar ile ilgili olarak ise olay sayısın yüzde 6 yakalanan şahıs sayısında yüzde 13 bir artış olmuştur. 45 günlük sürede müdahale edilen olaylarda yüzde 48’lik bir artış meydana gelmiştir.

 

ALAN HAKİMİYETİMİZİ ARTIRINCA SUÇ RAKAMLARI DÜŞTÜ

Suç rakamlarındaki ciddi düşüşün sebebi polisimizin alan hâkimiyetini arttırmasıdır. Suçlar işlendikten sonra faillerin yakalanması ne kadar önemliyse olmadan önleyebilmekte o kadar ve hatta daha önemlidir. Alan hâkimiyetinin arttırılması kadar aranan suçluların yakalanması da bu düşüşlerde etkili olmuştur. Yapılan operasyonlar neticesinde 2018 yılında 4331 aranan şahıs yakalanabilmişken 2019 yılında 5789 aranan şahıs yakalanmıştır. Ayrıca 2019 yılında 11 ayrı Planlı Aranan Şahıslar Operasyonu gerçekleştirilmiş ve sadece bu operasyonlarda 565 kişi yakalanmıştır.

 

UYGULAMALARI YAPTIĞIMIZ BAŞLIKLARLA PLANLADIK

2019 yılında şok uygulama, sabit uygulama, güvenli park uygulamaları, güvenli okul uygulamaları gibi başlıklar altında yapılan planlı toplam 32.176 uygulama gerçekleştirilmiştir. Bu uygulamalarda 2.154.836 şahıs kontrol edilmiş ve 7005 aranan şahıs yakalanmıştır. Adli ve idari olarak ise 4000 işlem yapılmıştır. 1 Ocak-15 Şubat 2020 tarihleri arası 45 günlük sürede ise 10.297 uygulama gerçekleştirilmiş ve 864.777 şahıs kontrol edilmiştir.