Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTÜ, Girişimci ve Yenilikçi 8. Üniversite oldu!

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan “2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sonuçlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde açıkladı. Düzenlenen törende Bakan Varank’ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da hazır bulundu.

GTÜ, Girişimci ve Yenilikçi 8. Üniversite oldu!
06 Kasım 2020 - 15:26

Endeks sonuçlarına göre, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 81,89 puanla ilk sırada yer alırken, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 74,9 puanla ikinciliği paylaştı. Gebze Teknik Üniversitesi’de 64,4 puanla 50 üniversite arasında 8.sırada yer alarak büyük bir başarı ortaya koydu.

VERİ TOPLAMA SÜRECİNE  282 KURUM KATILDI

Bu sene endekse öğretim üyesi sayısı 50'nin üzerinde olan 185 üniversite  dâhil edilirken, veri toplama sürecine 282 kurum katkı sağladı. TÜBİTAK öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TTGV, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversiteler bu sürecin en öncelikli paydaşları oldular. Araştırmada, 9 aylık yoğun bir çalışmayla 1 milyon hücrelik bir veri seti toplandı ve değerlendirmeye alındı. Endekste üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim, ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere 4 başlık altında 22 göstergeye göre sıralandı. Bu sene çıktı ve etki odaklılığını ölçebilmek üzere endekste bazı güncellemeler de yapıldı. Açıklanan üniversite listesinin ilk 10’unda 4 teknik üniversite yer alırken, Gebze Teknik Üniversitesi ile birlikte Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi listenin ilk sıralarında yer aldı.

İLK 10 SIRADA YER ALAN ÜNİVERSİTELER

 1-ODTÜ                                              81,9

2-Bilkent Üniversitesi                         74,9

3-İTÜ                                                   74,9

4-Sabancı Üniversitesi                      73,6

5-Boğaziçi Üniversitesi                      70,2

6-Yıldız Teknik Üniversitesi                67,9

7-Koç Üniversitesi                              65,4

8-Gebze Teknik Üniversitesi              64,4

9-Özyeğin Üniversitesi                      63,7

10-İzmir YTE                                        63,2

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum