Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Giresunlular, dedeleri için Haymana'ya gitti

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Elmas ve Yönetimi, 400’ün üzerindeki hemşehrisini,  Tirebolulu Milli Mücadele Kahramanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın şehit düştüğü Haymana’daki Anıt Mezar ziyaretine götürdü.

Giresunlular, dedeleri için Haymana'ya gitti
28 Haziran 2022 - 21:11 - Güncelleme: 29 Haziran 2022 - 11:10
Birinci Dünya Savaşı'na katılan, daha sonra Sakarya Meydan Muharebesi'nde, gönüllü Giresunlular’ın oluşturduğu  42 . Alay'ın komutanı olan Tirebolulu Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan, muharebenin son kalesi Ankara’nın Haymana ilçesinde yaklaşık 50 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşmüştü. 
Milli Mücadele kahramanı  Alparslan adına yaptırılan anıt mezar ziyareti içinKocaeli Giresun Dernekler Federasyonu  Yönetimi, geçtiğimiz hafta pazar günü bir organizasyon tertip ederek 400’ün üzerindeki hemşehrisini 8 otobüsle  Haymana’ya götürdü.

HAYMANA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT;  KAHRAMAN ECDATIN TORUNLARI,
HAYMANA’YA HOŞGELDİNİZ


Ankara’nın Haymana İlçesi’ndeki Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Şehitliği’nde düzenlenen Anma Programı’nda şehitler  için okunan  Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “Milli Mücadelenin Son Kalesi Haymana’ya, kahraman ecdadın torunları, hoş geldiniz! Bizler bugün bu topraklarda huzur içinde yaşıyorsak burada yatan binlerce şehidimize borçluyuz. 100 sene önce bu vatan uğruna Sakarya Meydan Muharebesi’nde Haymana’da şehitlik mertebesine ulaşan 10 bine yakın şehidin 3 bini Giresunlu. 100 yıl öncesine dayanan Haymana-Giresun dayanışmasını, o ataların evlatları olarak bizler de Tirebolu Belediyesi-Haymana Belediyesi arasında imzaladığımız ‘Kardeş Kent’ protokolüyle resmileştirip geleceğe taşımayı amaçladık. Sizlerin Haymana’da her zaman kapısını çalabileceğiniz dostlarınız, kardeşleriniz var. Haymanamızda kahraman ecdadın siz değerli torunlarını her zaman görmekten, ağırlamaktan mutluluk duyarız.” dedi.

FEDERASYON BAŞKANI ELMAS; DEDELERİMİZİN ŞEHİT DÜŞÜP YATTIĞI  YERDEYİZ

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Elmas ise yaptığı konuşmasında, Haymana’da yatmakta olan binlerce Giresunlu Şehit  için vefa borçlarını yerine getirmek için bulunduklarını belirterek,  “Topal Osman ve Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan öncülüğünde bu topraklarda şehit olan dedelerimizin yattığı yerlerdeyiz. 100 yıldır burada yatan Binbaşı Alparslan için Haymana Belediye Başkanımızın, Giresun ve Tirebolu Derneklerimizin girişimleriyle güzel bir Şehitlik yapılmış. İnşallah bundan sonra da hem burayı ziyaret edip hem de Haymana’nın doğal güzelliklerinden, kaplıcalarından faydalanacağız, şifa bulacağız. Giresun’da Haymana, Haymana da Giresun. Bizi bugün burada ağırlayan başta Belediye Başkanımız Özdemir Turgut olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi
Şehitlikteki tören, anıt mezar önünde edilen dua ve çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Ziyaretçiler, daha sonra Çaldağ Müzesi, Cimcime Sultan Türbesi ve Mangaldağı Şehitliğini ziyaret edip Haymana Belediyesi yetkililerinden Sakarya meydan Muharebesi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
Atalarının yattığı toprakları ziyaret eden Giresunlular, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Sakarya Meydan Muharebesi’nin 101. yıl etkinliklerine katılarak Haymana’yı sık sık ziyaret edeceklerini ifade ettiler.









 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum