Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ayşegül'ü öldüren Afganlı, müebbetle yargılanacak

Gebze'de, Afganistan uyruklu Muhammed Arikullah'ın (20) cinsel istismar girişiminde bulunup taşla başından yaraladığı Ayşegül Aydın'ın (17) hastanede 132 gün sonra yaşamını yitirmesiyle ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, Muhammed Arikullah'ın, Ayşegül'e cinsel istismar girişiminde bulunduğuna dair kesinleşen deliller olduğu ifade edilirken, hakkında 'nitelikli kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel istismar' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

29 Haziran 2022 - 09:55 - Güncelleme: 29 Haziran 2022 - 10:13
Olay, 12 Temmuz günü Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi’nde meydana geldi. Dershaneden eve dönen Ayşegül Aydın, kendisini takip eden Afganistan uyruklu Muhammed Arikullah tarafından ağaçlık alana sürüklendi. Cinsel istismar girişiminde bulunan Muhammed Arikullah, kendisine direnen Ayşegül Aydın'ın boğazını sıkıp, başına sert bir cisimle vurarak yaraladı. Ayşegül Aydın'ın yaralandığını gören Muhammed Arikullah korkunca, Ayşegül’ün çamaşırlarını giydirip, ağaçlık alandan çıkarak yol kenarında yaralı bir kişiyi görmüş gibi çevredekilerden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekibi, Ayşegül Aydın’ı hastaneye kaldırdı. Bu sırada olay yerinden kaçan Muhammed Arikullah, daha sonra jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Muhammed Arikullah tutuklanarak cezaevine gönderilirken, özel hastanede 132 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Ayşegül Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

‘OLUP BİTENLERİ KENARDAN İZLEDİM, ARABAYA KONULURKEN YARDIM ETTİM’

Tutuklu sanık Muhammed Arikullah verdiği ifadesinde olay anında yaşadıklarını anlatarak şunları söyledi: “Olay günü alkol adım ve cami civarında dolaştığım sırada Ayşegül’ü gördüm. Alkolün etkisiyle hoşuma gitti. Beğendim ve gittiği yöne doğru arkasından takip ettim. Tenha ve ağaçlık bir yere geldiğimizde arkadan yaklaşarak habersizce boğazını sıktım ve etkisiz hale getirmeye uğraştım. Aniden baygınlık geçirip yolun kenarına düşerek kafasını çarptı. Sürükleyip çalılık ve ağaçlık alana soktum. Pantolonunu çıkarttım. Çevreden sesler gelince pantolonunu giydirdim biraz uzaklaştım, sonra geri gelip yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim. Yüzünde sıcaklık ve ağzında köpük vardı. Çantasındaki ıslak mendille ağzını ve yüzünü sildim. Yarım saat ayıltmaya çalıştım, başaramayınca sırtıma alıp yol kenarına taşıdım. Yakın bir iş yerinden bir şahıs geldi. Bir araç durdu, sağlık ekiplerine haber vermelerini istedim. Kalabalık olunca biri kızı tanıdı ve ailesine bilgi verdiler. Olup bitenleri kenardan izledim, hatta kız arabaya konulurken yardım ettim”

‘KAÇABİLECEKKEN KAÇMADIM VE YARDIM ÇAĞIRDIM, PİŞMANIM’

İfadesinin devamında olay nedeniyle pişman olduğunu anlatan Muhammed Arikullah “Pelitli´de oturan bir tanıdığım Afganistan uyruklu arkadaşımın yanına gittim ve akşam orada kaldım. Kendime çok kızıyordum, sinirle elimi aynaya hızlıca vurdum ayna kırılarak camlar sol elimi kesti kendi kendime yarayı sardım. Saklandığım evde jandarma ekipleri tarafından yakalandım. Elimi görünce ambulansla hastaneye götürdüler. Tedavi edilip karakola götürüldüm. Olay nedeniyle çok üzgün ve pişmanım, bu olaya her ne kadar kalkıştıysam da kaçabilecekken kaçmadım ve yardım çağırdım, kıza herhangi bir cinsel eylemde de bulunmadım. Sadece soyup tekrar giydirdim, pişmanım” dedi.

CİNSEL İSTİSMAR ŞÜPHESİ KESİNLEŞTİ

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede otopsi tutanağı, şüpheli ifadesi, hastane raporları, kamera görüntüleri, olay yerinde tespit edilen materyaller ve kriminal inceleme tutanaklarından çıkarılan sonuçlar da yer aldı. Savcılık, olay yerinde yapılan incelemelerde, Ayşegül’ün sürüklendiği ağaçlık alan içerisinde bulunan kadın iç çamaşırı, çorap, açılmış içi boş ıslak mendil poşeti ve kullanılmış halde bulunan 2 adet ıslak mendi ile Muhammed Atikullah’a ait şort üzerinden alınan leke numunelerinde belirlenen meninin benzer DNA örnekleri olduğu tespit ederek şüphelinin Ayşegül’ü öldürmeden önce nitelikli cinsel istismar suçunu işlediğine kanaat getirdi.

AYŞEGÜL’ÜN ÖLÜM NEDENİ DE BELİRLENDİ

İddianamede yer alan otopsi raporuna göre başına aldığı darbeler nedeniyle ağır yaralanan ve hastanede 132 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Ayşegül’ün ölüm nedeninin kafa travması, boyun bölgesine yapılan baskıya bağlı gelişen beyin ödemi, beyindeki hasardan dolayı solunumun ciddi azalmasına bağlı beyin dokusunun tahribatı ve gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

İLK DURUŞMA 22 EYLÜL’DE

Muhammed Atikullah hakkında 'nitelikli kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel istismar' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Üzerine atılı suçlar nedeniyle tutuklu yargılanan Muhammed Arikullah Gebze 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum