Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze Ticaret Odası online meclis toplantısı yaptı

Gebze Ticaret Odası online meclis toplantısı yaptı. GTO Merkez Binasında zoom aracılığı ile yapılan meclis toplantısına 59 meclis üyesi canlı yayınla katıldı.

Gebze Ticaret Odası online meclis toplantısı yaptı
18 Nisan 2020 - 13:51
Önceki gün saat 15.00’te başlayan toplantı 18.00’de sona erdi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in de giriş konuşmasını yaptığı toplantıda, Kaymakam Güler Gebze’de son alınan Koronavirüs önlemlerini ve hafta sonu uygulanacak 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Meclis üyelerinin yaşanan süreç ve ekonomik durumlarla ilgili görüşlerini de alan Başkan Nail Çiler, görüşmelerin sonunda meclis üyeleri ile 5 soruluk bir anket yaptı.
 
PİYASALARDA NORMALLEŞME BEKLENTİLERİ TEMMUZ SONUNA
 
GTO meclis üyeleri düzenlenen ankette sorulan sorulara samimiyetle cevap verirken, işyerindeki istihdam durumu ile ilgili soruya meclis üyelerinin % 76’sı mevcut istihdam seviyesini koruduklarını belirtirken, sadece % 3 ‘ü çalışan sayısını azalttıklarını belirtti.  Meclis üyeleri kısa çalışma ödeneği ile ilgili soruda ise % 65’i kısa çalışma ödeneğine başvurduğu ve sonucu beklediği, % 53’ünün ise yeni kredi imkanlarına bankalarda başvurduğu ancak henüz sonuç alamadıklarını belirtti. Piyasaların ne zaman normale döneceği sorusuna da üyelerin % 38’i Temmuz ayı sonrası şeklinde cevap verirken, % 32 onanında üye de yıl sonu olarak cevap verdi. En kritik sorulardan biri olan 1-2 hafta sokağa çıkma yasağı uygulaması faydalı olur mu? sorusuna da yanıt veren meclis üyelerinin % 76’sı faydalı olacağını belirtirken % 24’ü ise gerek olmadığını belirtti.