Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze-Halkalı hattı resmen açıldı!

Gebze-Halkalı Banliyö hattı resmen açıldı. Kartal’da gerçekleşen açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de katıldı.

Gebze-Halkalı hattı resmen açıldı!
12 Mart 2019 - 13:26
Darıcalıların ve İstanbulluların uzun yıllardır büyük bir heyecanla beklediği Gebze-Halkalı Banliyö hattı gerçekleşen törenle hizmete sunuldu. Açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Marmaray’la birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat trafikte çok büyük bir rahatlamaya yol açacak” dedi. Açıklamalarına devam eden Erdoğan şunları dile getirdi ; “Bu banliyö hattına entegre olan Marmaray, iki kıta arasında bağlantıyı sağlayan en stratejik nokta. Eskiden tren hattı Haydarpaşa’ya kadar gidiyordu. 8,5 Milyar TL harcanan Gebze-Halkalı hattının şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
 
GÜNDE 1 MİLYON 700 BİN YOLCU

Gebze – Halkalı tren hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafeyken şimdi 115 dakikaya inerek, vatandaşlara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. Görüyorsunuz hizmet başka bir şey, laf başka bir şey. En işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Bir başka ifadeyle normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu, bu hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak. Bu hatta çalışacak 440 araçtan 300’ünün; yani vagonları kast ediyorum ülkemizde üretilmiş olmasıyla da iftihar ediyoruz.”