Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze bölgesinde faaliyet gösteren konaklama tesisi temsilcileri buluştu

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen; Gebze, Çayırova, Darıca ve Kartepe’de faaliyet gösteren konaklama tesislerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Taşdelen işletmecilere, Sürdürülebilir Turizm Belgesi’ni yıl sonundan önce almaları konusunda uyarıda bulundu.

Gebze bölgesinde faaliyet gösteren konaklama tesisi temsilcileri buluştu
15 Temmuz 2023 - 13:11

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen öncülüğünde Konaklama Tesisleri Toplantıları’nın ilk buluşması Gebze’de gerçekleşti. Ramada Encore Gebze’nin sahibi Cem Altıntaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Kocaeli Otel ve Turistik Tesis İşletmecileri Derneği (KOTİD) Başkanı Saadettin Acar, Dernek Başkan Yardımcısı Cihan Emeksiz ile Gebze, Çayırova ve Darıca’da bulunan konaklama tesisi sahibi ve yöneticileri katıldı.

SORUNLAR KONUŞULDU
İkinci buluşma ise Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleşti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen her iki buluşmada da gündemde olan dört maddeyi değerlendirdi. Sürdürülebilir Turizm Sertifikasyon süreci, Müzik Lisansı alma süresi ve mevzuatı, işletmeler ve il müdürlüğü arasındaki koordinasyon ile işletmelerin sorunları detaylarıyla masaya yatırıldı.

YIĞILMALAR YAŞANABİLİR
Kültür Turizm İl Müdürü Fatih Taşdelen konuyla ilgili olarak, “Sürdürülebilir Turizm Belgesi’nde 2023 yılı sonuna kadar süre olmasına rağmen tüm ülkede konaklama tesislerinin belge alma zorunluluğu olduğundan mutlaka yığılmalar yaşanabilir. Bu yüzden bir an önce müracaatları yaparak belgelendirme sürecine başlayabilirsiniz. Aksi takdirde yıl sonuna kadar belge iptaline gidecek bir durum yaşanabilir. Bunların yaşanmaması hepimizin arzusudur” dedi. Toplantılar diğer ilçelerde de devam edecek


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum