Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Eray'ı gururla gözyaşları içerisinde izlediler

Tokyo 2020 Olimpiyat oyunlarında karatede erkekler 67 kiloda yarışan Eray Şamdan, yarı finalde Ürdünlü rakibi Rahman Abdel Almasatfa ile karşılaştı. Rakibini 2-0’lık skorla yenen Eray, finalde Fransız sporcu Steven Da Costa ile eşleşti. Final mücadelesinde Fransız rakibine 5-0 mağlup olan Eray Şamdan gümüş madalyanın sahibi oldu.

05 Ağustos 2021 - 16:03 - Güncelleme: 05 Ağustos 2021 - 16:32
Yarı final ve final maçlarını Darıca Belediyesi’nde düzenlenen organizasyonda takip eden baba Adnan Şamdan anne Nevriye Şamdan karşılaşmayı büyük heyecan içerisinde izledi. Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Eray’ın ailesi ve Darıca Belediyesi’nin spor okullarında eğitim alan öğrenciler heyecanla karşılaşmaları takip etti. Yarı final karşılaşması başladığı ilk anda baba Adnan Şamdan gururlanarak gözyaşı dökerken, anne Nevriye Şamdan yaşadığı heyecandan dolayı elleriyle gözlerini kapatarak bir süre karşılaşmayı izleyemedi.


Kazanılan gümüş madalyanın kendilerine büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Adnan Şamdan, "İyi bir başarı. Karate ilk defa olimpiyatlara girdi, ilk defa yarışıyoruz ve ilk yarışmamızda finale kadar çıkmamız çok güzel bir başarı. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Final maçının başlangıcında rakibin aldığı bir puan konsantrasyonumuzu düşürdü. İnşallah bir sonraki olimpiyatlarda bunu telafi eder ve altın kazanırız. Final yapmak büyük ayrıcalık olimpiyat madalyası ülkemize hayırlı olsun. Biz dünden beri maç saatini öğrendiğimiz anda heyecandan sabaha kadar uyuyamadık. Bu saate kadar bekledik. Tahmin edilemez bir mutluluk yaşıyoruz." diye konuştu.


‘ÇOK GURURLUYUZ’

Karşılaşmayı büyük bir heyecan içerisinde takip eden Nevriye Şamdan, “Bizim için madalyanın rengi hiç fark etmiyor. Sonuç olarak çocuğum başarılı oldu ve güzel bir derece yaptı. Gururla ülkesini temsil etti bizim için en önemlisi o. Ben normalde heyecandan maçları hiç izlemiyorum sonradan tekrarını izliyorum. Bugün burada olduğumuz için kısa kısa aralarda baktım. Çok heyecanlanıyorum, Eray’ı orada görmeye dayanamıyorum. Çok gururluyuz.” dedi.

BIYIK;ÇOK HEYECANLANDIK
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Çok heyecanlıydık, bu gece sabaha kadar uyuyamadık. Sabah 06.30’dan beri maçlarını takip ediyoruz. Hem kent olarak hem de sosyal medyada komple Eray’a kenetlenmiş durumdaydık. Kendisini kutluyoruz.” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum