Dilovası Belediyesi Ağustos meclis toplantısı gerçekleşti
Dilovası Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı beş gündem maddesinin görüşülmesi ile gerçekleşti.
Yayınlanma :
04.08.2021 11:41
Güncelleme :
04.08.2021 11:41


Kendilerinden, şuan coğrafi şartlar ve rüzgarlardan dolayı müdahalenin zor olduğu hakkında bilgiler geliyor. Yangın bölgelerinde canla başla müdahale eden tüm arkadaşlarıma ve orada bulunan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede bu felaketten kurtuluruz. Ayrıca yangında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Belediye çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Şayir, “İlçemizde dört bir koldan çalışmalar devam ediyor. İSU, SEDAŞ, PALGAZ ve Türk Telekom’la birlikte ciddi bir alt yapı çalışmaları hız kesmeden sürüyor.
Bu devam eden çalışmalarda vatandaşlarımız zaman zaman mağduriyetler yaşayabiliyor. Ancak bu sıkıntılar yaşanmadan hizmetin gelmesi söz konusu olamaz. Biraz sabır istiyoruz. İnşallah tek seferde tüm alt yapı sorunlarını kısım kısım çözmek için çalışıyoruz. Geçen sene söylemiştik. Dilovası 2021 yılında şantiyeye dönecek diye. Alt yapının dışında ilçemizin en eski stadı olan Şehit Nihat Karadaş Stadı’nın yenilenme çalışmaları da başladı.
İLÇE İÇİNE TIR GİRİŞİ YASAKLANDI
Diliskelesi Mahallemizde orman vasfında bulunan arazilerin üzerinde geçmiş yıllarda yapılan yapıların tapularının çıkartılması için bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde 64 vatandaşımızın işlemlerini bitirerek, önümüzde ki günlerde tapularını dağıtacağız inşallah. Tepecik Mesire alanımızda ki çalışmalarımız da sona gelindi. İnşallah orayı da hep birlikte hizmete açacağız. Son olarak ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan mahalle aralarına park eden can güvenliğimizi tehdit eden TIR’ların kaldırılması için çalışmaları yapıldı ve mahallelerimize TIR girişleri artık yasaklandı. Ekiplerimiz TIR’ların park edilmemesi için denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşlarımızın güvenliği için bu tedbirleri almak zorundayız” dedi.
Gündeme dair konuşmasının ardından gündem maddelerine geçen Başkan Şayir, gündem de yer alan 5 maddenin okunarak oylanması için meclise sundu. Gündemde yer alan Tavşancıl-2 Mahallesi 307 Ada 1 Parselde Kapalı Yüzme Havuzu İçin Kamulaştırması oy birliği ile kabul edilirken, gündemde yer alan Belde Liman İşletmeleri A.Ş. Olağan/Olağanüstü Genel Kurul toplantılarına katılacak temsilcilerin yetkilendirilmesi hakkını kullanmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemde yer alan üç ayrı parselin kamulaştırma talebi ise Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edilerek bir sonraki ay görüşülmesine karar verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: