Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalılar, bekçileri bekliyor

Nüfus sayısı bakımından İzmit ve Gebze’nin ardından 200 bin nüfusu ile Kocaeli’nin en büyük üçüncü ilçe konumundaki Darıca’da bin 540 kişiye sadece 1 polis düşüyor. Oldukça yetersiz olan polis sayısına rağmen görevlerini yapmaya çalışan ilçe Emniyet Teşkilatı’nı önümüzdeki aylarda göreve başlayacak olan 30 gece bekçileri rahatlatacak.

Darıcalılar, bekçileri bekliyor
06 Şubat 2018 - 16:24
Mülakat ve yazlılı sınavlarda başarılı olan ve daha sonra sağlık kontrollerinden geçirilerek bekçi olmaya hak kazanan 30 aday, Kocaeli’ndeki 1 aylık eğitimin ardından Darıca’daki görevlerine başlayacak.  İlçenin nüfus bakımından oldukça kalabalık bir yapıya sahip olması nedeniyle 1. 540 kişiye 1 polis memuru düşüyor. Bu durum, görevlerini yapmakta olan diğer memurlar açısından hiç de iç açıcı olmasa da bir çok yerleşim merkezlerine göre Darıca’nın asayiş bakımından biraz daha ileride olduğu belirtiliyor. 
 
BEKÇİLER, MUTLAKA GECELERİ GÖREV YAPMALI
Darıcalı vatandaşları yetersiz personelle görev yapmakta olan polise bir nebze de olsa nefes olacak 30 bekçinin tamamının mutlaka ve mutlaka geceleyin görev yapmaları gerektiğinin altını çizerlerken, ‘’ Geceleyin duyacağımız bir düdük sesi dahi bizlere her şeyin yolunda olduğunu işaret edecektir. Bekçi kardeşlerimizin sokaklarımızda dolaşıyor olması huzurumuzun artmasına neden olacak. 
Bu nedenle görevlerine başlayacak bekçilerimizin masa başı veya başka birimlerde görevlendirilmesine karşıyız. Tamamının da geceleyen mahalle ve sokaklarıda dolaşmasından yanayız’’ şeklinde yetkililerden temenni de bulundular.