Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı Olimpiyat ikincisi Eray Şamdan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Darıca'nın gururu olan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcusu Milli karatecimiz Eray Şamdan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kutlama yemeğine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile burada görüşen ve Erdoğan'dan büyük övgüler alan Eray Şamdan'a Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Başkanı Hüsamettin Ergül de eşlik etti. 

Darıcalı Olimpiyat ikincisi Eray Şamdan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü
24 Ağustos 2021 - 13:13 - Güncelleme: 26 Ağustos 2021 - 12:13
Darıca'nın gururu olan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcusu Milli karatecimiz Eray Şamdan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları erkekler kumite 67 kilo finaline yükselerek gümüş madalyanın sahibi olmuştu. Tarihi bir başarıya imza atan Eray Şamdan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kutlama yemeğine, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya alan milli sporcularla birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile burada görüşen ve Erdoğan'dan büyük övgüler alan Eray Şamdan'a Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Başkanı Hüsamettin Ergül de eşlik etti. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokyo 2020'nin sadece madalya sayısı açısından değil, kadın sporcuların elde ettiği başarılar bakımından da tarihe geçtiğini kaydetti.

Geçen yıl korona virüs salgını nedeniyle ertelenen Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatlarının bu sene Japonya'nın ev sahipliğinde başarı ile gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tokyo 2020, salgın ortamında seyircisiz olarak düzenlenen ilk olimpiyatlar olmanın yanında siz sporcularımızın elde ettiği başarılar bakımından hafızalara kazınmıştır. Dünyanın hemen her ülkesinden yaklaşık 11 bin sporcunun katıldığı bu dev spor organizasyonunda Türkiye 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 13 madalya kazanarak büyük bir rekora imza atmıştır. Madalya sayısı itibariyle Tokyo 2020, 1936'dan beri katıldığımız olimpiyatlar arasında en fazla madalyayı kazandığımız olimpiyatlar olmuştur. Tokyo 2020, sadece madalya sayısı açısından değil, kadın sporcularımızın elde ettiği başarılar bakımından da tarihe geçmiştir” diye konuştu.

Türkiye'nin kazandığı 13 madalyadan 5 tanesini kadın sporcular tarafından ülkeye getirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olimpiyatlarda Türkiye'nin tarihinde ilk defa jimnastik, okçuluk ve karate branşlarında madalya kazandığını kaydetti.

Erdoğan, “Okçuluk ve boksta İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinleten Mete Gazoz ile Buse Naz Sürmeneli'yi, boksta ve karatede gümüş madalya kazanan Busenaz Çakıroğlu ile Eray Şamdan'ı ülkemize bronz madalya getiren tekvandoda Hakan Reçber ve Hatica Kübra İlgün'ü, güreşte Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ü, kadınlar güreşte Yasemin Adar'ı, artistik jimnastikte Ferhat Arıcan'ı, karatede Ali Sofuoğlu, Uğur Aktaş ve Merve Çoban'ı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Sizler Tokyo'da ülkemiz adına mücadele ederken biz de burada dualarımızla sizlere destek olduk. Sizler sadece madalya kazanmadınız, aynı zamanda 7'den 70'e milletimizin tamamının günlünü de kazandınız. Elde ettiğiniz başarılarla gençlerimiz için adeta bir ümit kaynağı oldunuz. Yangın ve sel felaketleri ile mücadele ettiğimiz bir dönemde Tokyo'dan gelen güzel haberlerle milletimize büyük bir heyecan yaşattınız. Başarılarınızla 84 milyonu birleştirdiğiniz, bizlere unutulmaz bir gurur yaşattığınız için her birinize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Olimpiyatlara Türkiye'yi temsilen katılan 108 sporcunun her birinin taktiri hak ettiğini, pek çok aşamadan geçerek milli takıma seçilmenin her sporcunun hayalini kurduğu büyük bir onur olduğunu kaydeden Erdoğan, “Tokyo 2020'de ülkemizi temsil eden sporcularımızın her biri bizim nazarımızda işte bu şerefe kavuşmuş kahramanlardır. Ayrıca madalya kazansın, kazanmasın, sporcularımızın hepsi göğüslerinde taşıdıkları ay yıldıza layık olabilmek adına son saniyeye kadar mücadeleden vazgeçmemiş, ellerinden gelenin en iyisini yapmanın çabasında olmuşlardır. Bu sene Türk sporcular olimpiyatlarda sadece başarıları ile değil, mücadeleleri ve centilmenlikleriyle de kendilerinden söz ettirmişlerdir. Sporcularımız, olimpiyatların medeni bir rekabetin yanında barışı, kardeşliği ve dayanışmayı da sembolize ettiğini göstermişlerdir. Buradan olimpiyat takımındaki tüm sporcularımıza emekleri, gayretleri ve samimi eforları için teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum. Aynı şekilde sporcularımızı yetiştiren antrenörleri, sağlık personelimizi, yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Bu sporcularımızın branşlarının en iyisi olmak ve gelecek olimpiyatlarda hedeflerine varmak için şimdiden çalışmaya başlayacaklarına inanıyorum. İnşallah bizler de kendilerini her aşamada desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu vesile ile yarın başlayacak Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlarında ülkemizi temsil edecek sporcularımıza Rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Sizlerin elde ettiği tarihi başarının benzerini, inşallah 13 branşta yarışacak 87 paralimpik milli sporcumuzdan da beklediğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum