Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca renklendi!

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın ikinci kez İlçeyi, maraton dünyası ile buluşturduğu organizasyona büyük ilgi gösterildi.

Darıca renklendi!
07 Ekim 2012 - 14:09
 Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın ikinci kez İlçeyi, maraton dünyası ile buluşturduğu organizasyona büyük ilgi gösterildi. 3 bin 500 kişinin Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nda yarıştığı etkinliği,  5 binden fazla sporsever izledi. Darıcalıların evlerinden ve koşu güzergahından sevgi gösterisinde bulunup, ilgi gösterdiği Darıca Yarı Maratonu, İlçe’ye renk kattı. Türk Milli Takım sporcularının yanı sıra Dünya’nın bir çok ülkesinden önemli atletin katıldığı Darıca Yarı Maratonu’nda birinci Kenyalı atlet olurken, ikinciliği Etyopyalı atlet kaptı. Derece yapan sporcular çeşitli ödüller alırken, birinci beş bin dolar, ikinci ise 3 bin dolar ödül aldı. Dünya rekoru gelmesi durumunda bunu başaran atlete 50 bin dolar vereceğini duyuran Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 3 dakikalık bir farkla Dünya Derecesinin kaçmış olmasının üzüntüsünü yaşadı. 
Sokakların renklendiği, binlerce kişinin yarıştığı, Dünya’nın gözünün olduğu 2. Darıca Yarı Maratonu İlçe’ye unutulmaz anlar yaşattı. Halk Koşusu’nda Darıcalı atletler geçilmedi. Maratonu Kenyalı Kıptoo Mark Kosgey kazandı.
 
SON ANDA KENYA
Darıca Yarı Maratonu’nda son dakikalara kadar, Etiyopyalı atlet ile Kenyalı atlet arasında kıran kırana bir mücadele yaşandı. Kenyalı atlet son 200 metrede yaptığı atakla 21 kilometrelik yarı maratonun birincisi oldu. İkinci olan Etiyopyalı atlet ise rakibinin sadece birkaç adım gerisinde kaldı. Maratonun üçüncüsü ise Türk Atlet Hasan Pak oldu. Birinci 5 bin dolar, ikinci 3 bin dolar ve üçüncü de 2 bin dolarlık ödül aldılar.
 
BAYANLAR DA ETİYOPYA
Yarı Maratonun bayanlar kategorisinde ise Türk Milli Takım atletleri iyi bir yarış çıkartmalarına rağmen Etiyopyalı atlete şampiyonluğu kaptırdılar. Mulu Sebako Seyfu birinci olurken, Ümmi Kiraz ikinci, Bahar Doğan’da üçüncü oldu. Bayanların şampiyonluk ve derece mücadelesi de heyecan içinde takip edildi.
 
HALK KOŞUSU DARICALILARIN
Yarı Maratonun yanı sıra 10 kilometrelik halk koşusuna Darıcalı Atletler damga vurdu. Sebahattin Yıldırımcı’nın birinci olduğu Halk Koşusu’nda Emrah Topbaş ikinci, Adem Karagöz ise üçüncü oldu. 3 soprcu da Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübünün sporcuları. Bu alandaki 4., 5. Ve 6. Sıraları da Darıcalı atletler kaptı. Halk Koşusu bayanlar sıralamasında ise Ceylan Gökdemir birinci oldu.
 
KARABACAK İLGİDEN MEMNUN
Sayısız maraton organizasyonun içinde olan, Milli Takım ve Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir gibi büyük kulüplerin başında yer alan eski maratoncu Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ikincisi yapılan Darıca Yarı Maratonu’nun gördüğü ilgiden son derece mutlu oldu. Yıllardır Türkiye’de yapılan benzer organizasyonları ikinci yılında sollayan Darıca Maratonuna çok sayıda ünlü atletin yanı sıra binlerce kişinin katılması Başkan Karabacak’a büyük keyif verdi.
 
PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ
Darıca Yarı Maratonunu, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar,  Darıca Emniyet Müdürü Süleyman Kaçmaz, Gebze Emniyet Müdürü Kadir Demir, Darıca İlçe milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, KASKF Başkanı Murat Aydın, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Hikmet Tatoğlu, İlçe Spor Müdürleri ve Milli Eğitim Müdürleri, meclis üyeleri ile çok sayıda sporsever birlikte takip etti. Cumhuriyet Meydanı’nda ki kalabalık maratonu meydana kurulan dev ekrandan takip etti.
 
HALK KOŞUSU ERKEKLER:
- Sebahattin Yıldırımcı
-Emrah Topbaşı
- Adem Karagöz
 
HALK KOŞU KADINLAR:
- Ceylan Gökdemir
- Esengül Kılıç
- Edanur Çakmak
 
21 KM YARI MARATON ERKEKLER:
Kıptoo Mark Kosgey Kenya 1.03.31
Bıruk Getachew Etopya 1.03. 341.04.
Hasan Pak       1.04.35
 
21 KM YARI MARATON BAYANLAR:
Mulu Seboka Seyfu Etiyopya 1.14.00
Ümmü Kiraz     Türkiye 1.16.34
Bahar Doğan   Türkiye 1.17.19

Emre POLAT