Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da "Öğretmene saygı şiddete hayır" yürüyüşü yapıldı

Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulunda iki öğretmenin öğrenci velileri tarafından okul içinde darbedilmesi  6 sendikanın çağrısını yaptığı yürüyüşle protesto edildi.

Darıca'da "Öğretmene saygı şiddete hayır" yürüyüşü yapıldı
03 Ocak 2024 - 11:58
Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen'in çağrısıyla Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu önünde bir araya gelen öğretmen, veli ve öğrenciler, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne alkışlar ve sloganlarla yürüdü. "Şiddete hayır öğretmene saygı" ve "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganlarını atıldığı yürüyüşte şiddet bir kez daha protesto edildi.

Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Kürşad Türkcan okudu.

Eğitim emekçilerinin büyük sorunlar yaşadığını belirten Türkcan, "Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız anket çalışmasında, ankete katılan öğretmenlerin yüzde 48.7’si meslek hayatında bir ya da daha fazla sayıda şiddete maruz kaldığını iletmiştir. İşte bu rakam, eğitim çalışanlarının statü kaybının travmatik boyutlara ulaştığını, yıprandığını, şevkinin kırıldığını, ilk günkü heyecanlarını yitirdiğini, eğitimcilere verilen kıymetin süslü raflarda kaldığını çok net ortaya koyuyor" dedi.

TEDBİR ALINMASI ŞART
Ülkeyi yönetenlerin bu tablonun sorumlusu olduğunu belirten Türkcan, "Öğretmenlik mesleğinin küçümsenmesi, etkisizleştirilmesi, ekonomik, özlük ve sosyal yönden hak gaspları, ülkeyi yönetenlerin öğretmenlerin itibarlarını sarsıcı açıklamalar yapması, zamanında kurulan Alo 147 hatları, BİMER’ler, hala kullanılan CİMER bugünkü tabloya zemin hazırlamıştır. Ülkeyi yönetenlerin eğitim çalışanlarını tahkir eden açıklamaları hafızalardaki yerini korumaktadır. Milli Eğitim Bakanları, en üst seviyedeki siyasiler, ‘Öğretmenler memur olup devlete sırtını dayıyor’ deyip itibar cellatlığı yapmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı eğitimcilere değer veriyor gibi görünüp, icraatları ile aslında öğretmenleri toplum nezdinde değersizleştirmektedir. En acısı da bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere yönelik şiddete karşı net bir duruşunu göremememizdir. İvedilikle tedbir alın diye bas bas bağırırken, bugün hala okulların güvenlik açısından ne noktada olduğu hepimizin malumudur" diye konuştu. *

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMAMIŞTIR
"Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti artıran unsurlardan birisi de, şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da önemsenecek bir yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesidir" diyen Türkcan, "Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması hükme bağlanmalıdır. Daha fazla eğitim çalışanı şiddete uğramadan, öldürülmeden önce harekete geçilmesi elzemdir. Daha fazlasına tahammülümüz yoktur. Bu düzen böyle gitmeyecektir. Eğer sosyal bir yara haline gelen öğretmene şiddet hadiseleri için gerekli tedbirler alınmaz ise önümüzdeki süreçte radikal eylemleri hayata geçireceğimizin bilinmesini istiyoruz. Tedbirler alınana kadar eğitimcilere yönelik şiddeti gündemde tutmayı ve farkındalık yaratmayı sürdüreceğimizi kamuoyuna tüm saygılarımızla sunuyoruz" dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum