Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da elektrik kesintisi ve internet altyapı sorunları masaya yatırıldı

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, vatandaşların SEDAŞ ve Telekom’a olan şikayet ve istekleriyle alakalı bir toplantı düzenledi.

Darıca'da elektrik kesintisi ve internet altyapı sorunları masaya yatırıldı
19 Şubat 2021 - 13:25
Toplantıya Kaymakam Yüksel Kara’nın yanı sıra Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı. 

VATANDAŞLAR ÇOK ŞİKAYETÇİ
Darıca Kaymakamı Yüksel Kara toplantıda yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız, SEDAŞ ve Türk Telekom’dan çok şikayetçi. Elektrik kesintileri, internetin olmaması veya yavaş çalışması bizlere gelen en çok şikayetler. Elektrik kesintileri planlı kesinti olsa dahi çok uzuyor. SEDAŞ yetkilileri yatırımlarını arttırmalı. Vatandaş, en ufak sorunda SEDAŞ’a ulaşamıyor. SEDAŞ, iletişim hattını güçlendirmeli. Burada ek çalışmalar gerekirse, biz kurumun sahipleriyle görüşürüz. Orası da çözüm üretmezse Enerji Bakanlığı’na gidip çözüm üretiriz. SEDAŞ ve Türk Telekom bölge sorumlularını sıkıntılarımızla alakalı aradığımızda bizlerle yakından ilgileniyor. Bu konuda teşekkür ederim. Telekom’da internet altyapısını güçlendirmeli” dedi.

BU SORUNLARI ARTIK ÇÖZÜLMELİ
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yaptığı açıklamada “SEDAŞ ve Türk Telekom ile sorun olduğunda vatandaşlar direk bizleri arıyor. Muhattap biziz. Genel olarak bir seviye yükseldi. Trafolar güçlendirildi ancak Darıca’da hala ciddi elektrik kesintileri var. Vatandaş inşaata başlarken, PALGAZ ve İsu abonelik veriyor. İskan alındıktan sonra normal abonelik veriyor. Ancak SEDAŞ bunu yapmıyor. Telekom yatırım konusunda ise geri duruyor. Bazı mahallelerimizde İnternet altyapısı kötü. Fiber altyapının bazı mahallelerde olması gerek. Evet geçmişe göre iyi durumdayız ancak tüm Darıcalı hemşerilerimizin internet kullanmasını istiyoruz. Telekom personeli ise topu daima belediyeye atıyor. Biz bir şey yapamıyoruz. Topu taça atmaya gerek yok” dedi. 

YATIRIM YAPILACAK
SEDAŞ Gebze Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları açıklamada '' 5 yılda Darıca’ya harcadığımız para 10 Milyon TL. Sadece bu sene yapacağımız çalışmalarla 16 Milyonluk yatırım yapacağız. Bu seneki yatırım programlarımızda yapacağımız çalışmalarla en çok elektrik kesintisi yaşanan yerlerde çalışmalar yapacağız. Kış döneminde haftasonları planlı kesintimiz yok. Darıca için ayrı bir ekibimiz var. 17 kişilik bir ekip bu. Direklerimiz çok sıkışık. Direk yerlerini bile komisyonla değiştirebiliyoruz'' şeklinde açıklama yaptılar.

AK PARTİ RAPOR HAZIRLADI
Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay yaptığı açıklamada ''SEDAŞ personeli ve yatırımlar eksik. Faturalar 2-3 ayda bir geliyor. Biz bir rapor hazırladık. SEDAŞ Yetkililerine bunu sunacağız. Darıca’da yaşanan planlı kesintileri SMS olarak gönderilmeli. İnşallah bu sorunlar çözülmeli'' dedi

CHP; ÇOK ŞİKAYET ALIYORUZ
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ise söz alarak ''Burada bir problem olmasa bu toplantı olmazdı. Toplantıyı organize eden Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Darıca’nın nüfusu daima artıyor. Biz talep edebiliriz, sizlerde yapmaya çalışırsınız. Bayramoğlu, emek ve Piri Reis Mahallelerinde voltaj düşüklüğü şikayetleri geliyor, beyaz eşyalar bozuluyor. Elektrik kesintileriyle alakalı çok şikayet alıyoruz. Telekom’un ise geri dönüş problemi var. Çok uzun bir süre bekleniyor'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum