Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca'nın genç meclis üyesi adayı Dilan Güven: Darıca'yı sosyal demokrat belediyecilik anlayışına kavuşturmalıyız!

CHP Darıca Belediyesi 3.sıra meclis üyesi adayı Av.Dilan Güven, Darıca’da siyasetin yeni ve genç yüzü olarak göze çarpıyor. Seçim çalışmalarıyla ilgili gazetemize konuşan Güven,“ Darıca’da 1994 yılından bu yana yerleşik bir yönetim anlayışını sona erdirmeli, 30 yıl aradan sonra yine sosyal demokrat belediyecilik anlayışına kavuşturmalıyız. Bu zeminde adayımız Çalışkan’a da, partimize ve tüm partililerimize de güveniyoruz’’ dedi

CHP Darıca'nın genç meclis üyesi adayı Dilan Güven: Darıca'yı sosyal demokrat belediyecilik anlayışına kavuşturmalıyız!
22 Şubat 2024 - 13:55
CHP Darıca Belediyesi 3.sıra meclis üyesi adayı Av.Dilan Güven, aday adaylığı süresince yaptığı çalışmalarla adeta fark yaratmıştı. CHP Darıca Belediye Başkan adayı Av.Saide Arslan Çalışkan ile uyumlu bir çalışma içerisinde olan Dilan Güven, Darıca’da siyasetin yeni ve genç yüzü olarak göze çarpıyor. Darıca’da 1994 yılından bu yana yerleşik bir yönetim anlayışını sona erdirmek istediklerini ifade eden Güven, ‘’Tüm partililer olarak üzerimize düşen partimizi yerelde iktidara taşımaktır. Darıca’yı 30 yıl aradan sonra yine sosyal demokrat belediyecilik anlayışına kavuşturmalıyız. Bu zeminde adayımız Çalışkan’a da, partimize ve tüm partililerimize de güveniyorum.

EMPATİ KURMAK ZORUNDAYIZ
Adayı olduğum belediyeyi konunun merkezine aldığımda vatandaşın ihtiyaçlarını halkla iç içe olarak anlarsınız. Ben yıllarca belediye ve halk otobüslerini kullandım. Darıca – Gebze hattında; 501’e günde birkaç sefer indim bindim. Sürücünün de, yolcunun da içinde bulunduğu psikolojiyi anlıyorum. Deneyim edindim. Onlara nasıl yardım etmem gerektiğini biliyorum. Bu süreçte halkla diyaloğumda kısa ve öz şekilde, kendimi tanıtmak için konuşacak, ardından dinlemeye geçecek, sorulursa yanıt vereceğim. Bence ülkemiz ve ülkemiz siyasetinin en büyük eksiklerinden biri dinleme kültürünün yerleşmemesi. Bir kişinin karşısındaki insanı ona odaklanarak, aktif dinlemeye dair bir süresi var Bu süreye bağlı kalarak her insanı dinleyip anlayabiliriz. Her insana sorunuyla alakalı dokunmalı, yaşam kalitesini yükseltmek için uğraşmalıyız. Özetle insanlarımızı dinlemek, anlamak, empati kurmak, sorunlarını öğrenmek, çözümünü aramak ve çözüme kavuşturmakla mükellefiz.

ASIL İŞ SEÇİMİ KAZANDIKTAN SONRA BAŞLAYACAK
‘’Asıl işin seçim günü seçimi kazandığımızda değil, seçimden sonraki ilk günden itibaren başladığının bilincindeyim. Öyle bir beş sene geçirmeliyiz ki, yönetim biçimi itibariyle Darıca’da kalıcılaşmalıyız, bizden sonraki nesillerin önünü açmalıyız. Seçimi kazanmak siyasi sonuç itibariyle başarıdır ama o gün biter ve asıl çalışma, aynı gün başlar. Ülke genelinde de CHP iktidarına katkı sunacak çalışma ve projelere imza atmalıyız” dedi.

DİLAN GÜVEN KİMDİR? 
Erzurum’un Şenkaya İlçesi eşrafından Aşkım – Yusuf Güven çiftinin kızı olarak 1991 yılında İzmit’te dünyaya geldi. Doğduğu günden bu yana Darıca’da. İlk ve ortaokulu Darıca Faik Şahenk İlköğretim Okulu, liseyi Özel Gebze Eğitim Kurumları’nda okudu. Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü ikinci sınıf terk. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi’nde ekonomi hukuku üzerine yüksek lisans yapıyor. Mesleğe İstanbul’da bir yıl boyunca çeşitli hukuk bürolarında stajyer avukatlık yaparak başladı. İki yıl İstanbul’da çalışmayı sürdürdü. Pandemi sonrası Gebze’de kendine ait ofisi açtı. 2021’den bu yana serbest avukatlık yapıyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum