Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Örgütü, İstanbul İl Örgütü’ne kayyım atanmasına tepki gösterdi. İlçe binası önünde yapılan basın açıklamasında örgüt üyeleri, parti içi demokrasiye müdahale anlamına gelen bu kararı kabul etmediklerini belirtti.
CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, yaptığı açıklamada, “Partimizin iradesine dışarıdan yapılan müdahaleleri reddediyoruz. İstanbul İl Örgütü’ne yönelik kayyım kararı, sadece İstanbul’a değil, tüm teşkilatlara yapılmış bir müdahaledir,” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından CHP Darıca İlçe Örgütü, daha önce belirlenen ilçe kongresinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. İlçe Başkanı Özaltan, kongrenin yeni tarihinin 28 Eylül olarak belirlendiğini açıkladı.
Özaltan, “Bu süreçte partimizin demokratik teamüllerine ve örgüt iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz,” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: