Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cadde ortasında kurşunlanarak öldürülmüştü; İlk duruşması yapıldı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde evlilik teklifini kabul etmeyen kadına cadde ortasında kurşun yağdırarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuklu sanık Erdoğan Y. ile ölen Dürdane K.'nın çocukları ve taraf avukatları hazır bulundu.

Cadde ortasında kurşunlanarak öldürülmüştü; İlk duruşması yapıldı!
06 Şubat 2024 - 18:33 - Güncelleme: 07 Şubat 2024 - 10:09
Olay, 24 Mayıs 2023 tarihinde Güzeller Mahallesi Bağdat Caddesi'nde meydana geldi. 3 çocuk annesi  Dürdane K. (45) isimli kadın, cadde üzerinde karşılaştığı tanıdığı Erdoğan Y.(50) tarafından tabanca ile defalarca ateş edilerek vuruldu. 

Vücuduna 4 kurşun isabet eden Dürdane K., ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Olayın ardından kaçan saplantılı aşık Erdoğan Y. ise ara sokakta yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Erdoğan Y. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
Bugün Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada “Kadına karşı kasten öldürme”, “Silahla tehdit”, “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçlarından  hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Erdoğan’ın yanısıra, duruşmaya, maktülün yakınları, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. 
Duruşmada, maktül ailesinin avukatının talebi üzerine duruşma gizli yapıldı. Sanığın alınan ifadesinin ardından tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

GÖRÜMCESİ, SANIĞIN YENGESİNE YANAŞMAK İÇİN ÇOCUKLARIYLA YAKINLIK KURDUĞUNU SÖYLEDİ

 İddianamede müşteki Yeter A.,beyanında, "Dürdane'nin görümcesiyim. Sanık Erdoğan'ı 1 yıl önce maktulün evine mobilya montajı yaptı. Sanık Dürdane'nin eşi yani abimin vefat ettiğini, yengemin dul olduğunu öğrenmesi üzerine oğlu Mustafa ile ilişki kurarak arkadaşlık ortamı yarattı. Erdoğan, Durdane'ye bekar olduğunu, evlenmeyi istemesi halinde kendisine talip olduğunu söylemiş. Yengem Durdane ise Erdoğan'ın arkadaşlık teklifini kabul etmemiş ve evlenmeyi düşünmediğini söylemiş. Bu konuşmaları yengemin bana anlatması üzerine biliyorum" diye konuştu. 

‘’BEN SANA SENİ VURACAĞIM DEMEDİM Mİ’’ DİYEREK OLAY YERİNDEN KAÇTI’’

 Sanığın teklife karşılık alamaması üzerine maktulü sürekli "Seni vuracağım" diyerek tehdit ettiğini dile getiren müşteki Yeter A., "Tehdit sebebiyle Durdane, Gebze Aile İçi Şiddet Büro Amirliğine şikayette bulundu ve sanık hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Olay günü Dürdane ile hastaneye ardından yengemin evinin taksitini ödemek için Gebze Belediyesi'ne gittik. Sanık her ayın 24'ünde Dürdane'nin taksit ödediğini biliyordu. Taksiti ödedikten sonra yürüyerek bankaya gitmek üzere yola çıktık. Yolda yürürken bir el silah sesi duydum. Karşıya baktığımda 3 metre mesafemizde sanığın elinde silah olduğunu gördüm. Sanık silahı Durdane'nin göğüs hizasına doğrultarak ateş etti. Dürdane yere düşünce sanığın üzerine yürüdüm. Erdoğan silahı bana doğrultarak 'Gelme vururum seni' diyerek iki kez tekrarladı daha sonra Durdane'ye dönerek 'Ben sana seni vuracağım demedim mi?' diyerek olay yerinden uzaklaştı" şeklinde konuştu.

İŞSİZ OLDUĞUMU ÖĞRENİNCE ÇALIŞMAK İÇİN YANINA ALDI

Maktulün oğlu Mustafa K. ise verdiği ifadeinde, "Annem 4 yıl önce koltuk almıştı. Bu koltukların kurulumu için sanık bizim eve geldi. Sanık Erdoğan'ın annem ile aynı memleketten olduğunu öğrendik. Bu sebeple annemle aralarında muhabbet geçti. Annemin sanığa benim işsiz olduğumu söylemesi üzerine Erdoğan aracılığı ile onun çalıştığı firmada işe başladım. Sanıkla bu vesile ile tanıştım ancak annem ile ilişkisi olup olmadığını bilmiyorum. 2022 yılı sonlarında Erdoğan fındık toplamak için memleketine gideceğini, benim de yardım için yanında gitmemi istedi. Ben de bunu kabul ettim. Orada şüphelinin whatsapp profilindeki gül resminin annemin profilindeki resimle aynı olduğunu gördüm. Bu durumu anneme sordum ancak annem inkar etti" ifadelerini kullandı.
İfadesinin devamında Mustafa K., "O aralar bana annem ile Erdoğan'ın yan yana karede bulunduğu bir fotoğraf geldi. Fotoğrafı anne gösterip sorduğumda bana montaj olduğunu söyledi. Bu olaylardan sonra 2023 yılı başında annem bize Erdoğan'ın kendisini devamlı olarak rahatsız ettiğini, takip ettiğini ve kendisi ile birlikte olmak istediğini söyledi. Bu durumu öğrenince sanığa annemin peşini bırakmasını ve rahatsız etmemesini söyledim. Erdoğan bir daha yapmayacağına söz verdi ancak annemi arayarak kendisinin ilişkiye karşı çıkması nedeniyle öldüreceğini söylemiş. Sanık ile tekrar konuşunca ağlayarak bir daha yapmayacağını söyledi" dedi.

ANNEMİN İLİŞKİSİ YOKTU

Sanık uyarılarıma rağmen ikametlerinin önünde bulunan durakta beklediğini dile getiren Mustafa K., "Annem sanığın kendisini takip ettiğini söylemesi üzerine bizi rahat bırakması için annemin polise giderek şikayetçi olmasını sağladım. Annemin sanıkla ilişkisinin olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu. Sanığı daha önce görmediğini ancak ismen tanıdığını söyleyen maktulün oğlu Emre K., "Annem ile sanığın ilişkisinin olmadığını biliyorum. 2023 yılı nisan ayında instagram üzerinden A.Y. isimli sahte bir hesaptan bana mesaj atıldı. Mesaj atan kişi kendisini tanıtmadı. Mesajla karşımdaki kişi annemin 5 yıldır ilişkisi olduğunu söyledi. Benim bu ilişkiye onay vermemi istedi ancak ben onay vermedim. O tarihten sonra annemin bir ilişkisinin olduğunu öğrendim. Bunu anneme sorduğumda mesajı yazan kişinin Erdoğan olduğunu, kendisini tehdit ettiğini, kendisi ile herhangi bir ilişkisinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine annemi alarak karakola gittik ve şikayette bulunduk. Annem ile Erdoğan arasında gönül ilişkisi yoktu. Annemin tehdit alması nedeniyle olayı anlatamadı" şeklinde konuştu.

SANIK; DÜRDANE BENİMLE ARKADAŞLIK KURMAK İSTEDİ

Sanık Erdoğan Y. ise verdiği ifadeinde, "27 yıllık evli ve 2 çocuğum var. Dürdane'yi 5 buçuk yıl önce evine montaj yapmak için gitmem nedeniyle tanıdım. Mobilya kurulumu sırasında numarasını aldım. Dürdane bana kocasının vefat ettiğini, benimle arkadaşlık kurmak istediğini söyledi. Dürdane'nin bu beklentisine karşılık vermem üzerine konuşmaya başladık. Dürdane evli olduğunu biliyordu. Dürdane'ye eşimle boşanacağımı ve onunla evleneceğimi söyledim. Bu ilişkiden eşimin de haberi vardı. Dürdane ile birlikte çektiğimiz fotoğrafları sosyal medyadan da paylaştım. Dürdane'nin oğulları evlenmemize sıcak bakmadı. Maktulün çocukları evlenmemize onay vermeyince Dürdane'de evlenmek istemediğini söyledi" ifadelerini kullandı.

‘’ DÜRDANE’NİN OĞULLARI EVLENMEMİZE SICAK BAKMADI’’

Olay tarihinden bir ay kadar önce Dürdane'nin kendisi ile iletişim kurduğunu söyleyen sanık Erdoğan Y.., "Dürdane bana, 'Çocuklarımız evlensin beni bekle, ben seninle evlenmek istiyorum' dedi. Yeter bizi ayırmak istedi. Uzaklaştırma kararından sonra Dürdane ile hiç görüşmedim. Dürdane'nin her ayın 24'ünde ev parası yatırmak için Gebze Belediyesi'ne gittiğini biliyordum. Olay tarihinde amacım Dürdane ile oturup konuşmaktı. Dürdane'nin bana ters bir şey söylemesine karşın yanıma rahmetli babamın tabancasını aldım. Olay yerine gidince Dürdane ile Yeter bana doğru geldi. Yanlarına yaklaştığımda hiçbir şey demeden sinirlenerek Dürdane'ye ateş ettim ve uzaklaştım. Amacım konuşmak olsa da Dürdane'yi görerek sinirlendim ve bir anlık öfke ile ateş ettim" dedi.

SANIK İLE MAKTÜL ARASINDA BİN 922 SMS KAYDI BULUNDU

İddianamede Dürdane'nin sanığa karşı alınan uzaklaştırma kararında "Seni dövdürürüm kimseye yar etmem" diyerek tehditte bulunduğu da yer alırken, sanığın telefonunda yapılan incelemede 1 Nisan 2022 ile 3 Mart 2023 tarihine kadar Dürdane K. ile arasında bin 922 görüşme ve SMS kaydının bulunduğu da BTK kayıtlarında yer aldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum