Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehir meclisi yapıldı

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Başkan Karaosmanoğlu ile CHP Grup Başkan vekili Fahri Örengül arasındaki diyalog herkesin ilgisini çekti

Büyükşehir meclisi yapıldı
31 Ekim 2012 - 09:25
 Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Başkan Karaosmanoğlu ile CHP Grup Başkan vekili Fahri Örengül arasındaki diyalog herkesin ilgisini çekti. Karaosmanoğlu`nun yapmış olduğu açıklamada geçen dönem CHP Grup Başkanvekilliği yapan Hüseyin Acurman`ın daha başarılı olduğu, yapmış olduğu muhalefetinin daha yapıcı olduğunu söylemesi, Örengül`ü kızdırdı. Örengül, “Acurman`ın başarılı bir meslektaşım ama siz başarısızsınız” dedi. 
  
GEÇEN DÖNEM GÜÇLÜYDÜ
Karaosmanoğlu, Acurman`ın daha iyi muhalefet yaptığını açıklamasının hatırlatılması üzerine “Ben CHP`liler iyi muhalefet yapamıyor dedim. Ben daha güçlü ve yönlendirici yapsınlar dedim. İktidarların mutlaka eksiklikleri vardır. Ancak muhalefet daha çok polemik konusu olsun istiyorlar. Hüseyin Acurman dersine çok iyi çalışıyordu. Hatta bazen bizi çok sıkıntıya sokuyordu. Fahri Örengül daha çok davaya girdiği için. Geçen dönem muhalefet bence daha güçlüydü” dedi. 
 
KARAOSMANOĞLU BAŞARISIZ
Bunun üzerine hemen Karaosmanoğlu`nun yanında bulunan ve elinde AKP`nin 5 yıllık kitapçığını tutan Fahri Örengül “Biz muhalefet tarzımızın bunlar üzerine değiştirmeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde muhalefet işini yapmıyor denmez, iktidar çalışıyor mu denir. Karaosmanoğlu geçen yıl başarılıydı ki seçimi aldı. Ancak bu dönem Karaosmanoğlu başarısız. Hüseyin Acurman da başarılı bir arkadaşımızdır” dedi. Karaosmanoğlu bunun üzerine “Siz İktidar başarılı demiyorsunuz ki” dedi. 
 
AÇIK OTURUM İSTEĞİ 
Fahri Örengül Karaosmanoğlu`na “Gelin sizinle birlikte Eskişehir`e, İstanbul`a yada Bursa`ya gidelim. Makedonya`dan vazgeçin ve Kocaeli ile kıyaslayın. Yada ya benimle yada partimizin görevlendireceği bir isimle açık oturum yapalım” dedi. Bunun üzerine Karaosmanoğlu “Gazeteciler hakem olsun. Birlikte İzmir Konak`a gidelim. Oradaki Körfez'i birlikte inceleyelim” dedi. Tartışma yarıda kesilerek meclis toplantısına geçildi. 
 
KARARI HALK VERSİN
Meclis toplantısının başında Fahri Örengül “Bu gazetede yazılanlardan ben ve grubum rahatsız oldu. Gerçekçi muhalefet yapamıyor gibi bir yorumunuz var. Hüseyin Acurman başarılı bir arkadaşımızdır, İlyas Şeker de başarılıdır. Bırakın bu konudaki kararı halkımız versin, siz değil. Gelin bu konuyu tartışalım” dedi. Karaosmanoğlu ise hemen cevap vererek “ Ben konuştuklarımın arkasındayım. Siz nasıl biziz başarısız buluyorsanız bizde sizi başarısız bulabiliyoruz” dedi. 
 
BİLİM MECLİSİ KABUL EDİLDİ 
Bilim Merkezi konusunda Karaosmanoğlu “Eski Seka binasının 2 binası bilim merkezi olarak restorasyon çalışmaları sürüyor. Bu binanın iç dizaynını TÜBİTAK vasıtasıyla alımları yapılacak. Bunun için TÜBİTAK bize 25 milyon TL gibi bir yardımda bulunacak. Bunu TÜBİTAK sadece bize değil, bu Bilim Merkezi yapılan her yere yapıyor. Bilim merkezinde çocuklar ve gençler yararlanacak. Burada bilimi öğrenecekler. ARGE çalışmaları yapılmayacak” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. 
 
BAŞİSKELE MEYDANI KABUL EDİLDİ
5 ayrı beldenin birleşiminden oluşan Başiskele ilçesinin kent meydanı eski Döngel beldesinin D-130 kenarında yapılacağını açıklayan Karaosmanoğlu “Kent meydanı içerisinde hükümet konağı, belediye hizmet binası, kamu kurum ve kuruluşlarının tamamı yer alacak. Kamulaştırmayla ilgili sıkıntılarımızı aştık. 2013 yılında da hizmet binası ile hükümet konağının temelini atmayı düşünüyoruz. Benzer çalışmayı Kartepe ve Derince` de yapıyoruz” diye konuştu. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.