Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Hürriyet:  Kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum 

Başkan Hürriyet, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum” dedi 

Başkan Hürriyet:  Kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum 
19 Eylül 2023 - 12:06
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı; “Bugün, yürekleri vatan sevgisiyle dolu, ülkemizin bağımsızlığı ve şanlı al bayrağımız için canlarını feda etmiş kahraman gazilerimizi anma ve onurlandırma günü olan 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Tarihimizin dönüm noktalarından Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisince Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı verilmesine atfen her yıl 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Milletimiz üstün fedakârlık nişanesi olan vatan evlatları gazilerimizi asla unutmayacaktır.

Bugün, tarihimizin sayfalarında kahramanlık destanları yazan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele eden yiğitlerimizin cesaretini ve fedakârlığını hatırlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Şanlı tarihimiz, gazilerimizin kahramanlık hikâyeleriyle doludur. Canları pahasına bu topraklar için savaşan şehit ve gazilerimiz milletimizin haklı ve en anlamlı gurur kaynağıdır. 

Bu vesileyle Gaziler Günü’nü kutlarken, başta en büyük gazi, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum