Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Bıyık: Darıca G.B için, Darıcalı taşın altına elini soksun, ben gövdemi sokacağım"

Darıca’nın en büyük markası olan Darıca Gençlerbirliği’nin mevcut durumu, Darıca Belediyesi Ocak ayı meclisinde gündeme geldi.

Başkan Bıyık: Darıca G.B için, Darıcalı taşın altına elini soksun, ben gövdemi sokacağım"
03 Ocak 2024 - 17:03
Meclis toplantısında gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Tuncer Saltaş, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a, “Darıca Gençlerbirliği, kentin öz değeri. Düşünceniz ne? Şahsım adına konuşuyorum, ama halkın da talebi bu yönde. Darıca Gençlerbirliği öz değerine kavuşmalı” dedi.

BIYIK: HER ZAMAN DESTEĞİMİZİ VERECEĞİZ
CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Tuncer Saltaş’a cevap veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 2019 yerel seçimleri sonrası göreve geldiklerinde kulübün Anonim Şirket olarak çalışan özel bir işletme olduğunu kaydederek, “Birçok insan, belediye olarak kulübe verdiğimiz destekten rahatsız. ‘Belediyenin otobüsü niye Darıca Gençlerbirliği’ni taşıyor. Kulübün faturalarını niye belediye ödüyor. Tesisi niye belediye temizliyor. Burası şirket. Gitsin ne hali varsa görsün’ diyenler de var. Ama her ne olursa olsun 1934’te kurulmuş, hemen hemen Cumhuriyet ile yaşıt büyük bir çınarın sahipsiz kalmaması noktasındayım. Darıca Gençler Birliği; bu kentin takımı, marka değeri, kıymetlisi. Belediye başkanı olarak, birinci derecede burada doğup büyümüş Darıcalı olarak kendimi sorumluluk sahibi hissettiğimden bu desteği verdim. Vermeye devam ediyorum’’

‘’KUŞADASI VE AKHİSAR DEPLASMANLARINI BİZ KARŞILADIK’’
Otel organizasyonunda problem vardı, biz yaptık. Futbolcunun fiziği, gece seyahat edip sabah o kente inip öğlen maç yapmaya müsait değil. Daha doğrusu, deplasman maçlarında bir gün önce konaklanması ve son antrenmanın orada olması, maça öyle çıkılması esastır. Kuşadasıspor ve Akhisarspor deplasmanlarının organizasyonunu, otel konaklama dahil olmak üzere biz yaptık. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 1 Milyon TL’lik forma yardımı yaptı.

‘’PRİM VERDİK DİYE ELEŞTİRENLER OLDU AMA…’’
Bir yandan da şahsım adına prim açıkladım. Kuşadası maçı için prim açıkladık. Aslına bakarsanız primden kastım, futbolcularımızın alamadığı ödemelerden ötürü ceplerine harçlık koymaktı. Bunları da yaptık. Eleştiriler oldu, doğru bildiğimi yapmaktan geri kalmadım.

‘’FAİZİYLE BİRLİKTE 4.7 MİLYON TL BORÇ VAR’’
Ama haciz mevzularında benden şu istendi. Darıca G.B, İki kere satış gördü Arif Gülen’den sonra. Serdar Acarhoroz’un kestiği çekler, çok karmaşık durum var. Ve bazı çekler, 3.5 milyonluk çek ödenmemiş. Ve faiziyle birlikte 4 milyon 700 bin lira” dedi. Mevcut Kulüp başkanlarının (Faruk Koca ve Onur Güneri) kendisinden, haczi kaldırmasını istediğini kaydeden Başkan Bıyık, “Belediye bütçesinden alıp, bu hacze koyamam. Öyle bir özelliğim, yeteneğim, hakkım yoki Darıca’da yaşayan ve Darıcalılık bilinci olan insanların kulübü almasını istiyoruz. Darıcalı bir ekibin bu işe girmesini ben de çok arzuluyorum. Ama şimdi herkes akıl veriyor. Doğru bir, Darıca Gençlerbirliği’nin Darıcalıların elinde olması kadar doğru bir şey yok. Ben de farkındayım. Ama ortada realite var, burası bir anonim şirket. Ve kulübün sahibi başkaları… Bir kere kulübün alınması için, bu adamların satıyor olması lazım. Ondan sonra bir şekilde kolay. Bu kent bu kulübü ayakta tutacak mekanizmaya sahip. Profesyonel liglerde Derince ile biz varız, bir de Kocaelispor var. İki milyonluk şehirde üç profesyonel takım var.

‘’DARICA’NIN ÇOCUKLARI KULÜBÜ YÖNETSİN İSTİYORUZ’’
Amatör spor kompleksini yaparken de niyetimiz buydu. Darıca’nın çocukları kulübü yönetsin istiyoruz. Onun için kompleksi yaptık. İnanılmaz futbolcular yetişiyor. Bakıyorum. Profesyonel lig takımlarında Darıcalı futbolcular var. Niye gitmiş, biz kıymetini bilmemişiz. Niye, burayı yönetenlerin bakış açısı. Daha farklı pencereden bakıyorlar. Arzum, niyetim bu. Böyle bir konsorsiyum oluşursa ben de mutlaka bireysel anlamda dahil olurum. Belediyenin imkanlarını kullandırma da sonuna kadar yanında olmayı kendime görev olarak addediyorum. Kim hangi niyetle ne kadar eleştirirse eleştirsin.

‘’BU İŞİ EL BİRLİĞİ İLE DÜZELTEBİLİRİZ’’
Kulübün iaşesi yoktu, gönderdik. Futbolcu makarnayla yürümez, makarnayla olmaz. Besin değerleri, daha güçlü yemeklerin olması lazım. Elbirliğiyle bir şeyleri değiştirmemiz lazım. Şirket pozisyonunun aşılması benim işim değil, belediye başkanı olarak al sana 10 al sana 20 milyon bize sat deme pozisyonunda değilim. Ümit ediyoruz ki Darıcalılar ve Darıca Gençlerbirliği’ni sevenler bu işin altına elini sokarlar. Biz de gövdemizi sokmaya hazırız.”

SALTAŞ: BÜTÜN SUÇ ŞÜKRÜ KARABACAK’TA!
Bıyık’ın ardından bir kere daha söz alan CHP Darıca Belediyesi meclis üyesi Tuncer Saltaş, “Bunlara sebep bir önceki belediye başkanı olan Şükrü Karabacak’tır. Kulüp şirketleşmesiydi bu hale gelmezdi. Profesyonel ligde canlı yayın, iddaa gelirleri var. 6 7 yıllık dönemde şaibeli satışlar oldu. Döndürme şansımız var” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • mehmet berk
    3 ay önce
    90 yıllık kulubi kim satti sizler sattınız.darıcanın kulubi kişilere satıldı.3 kere kulube haciz geldi.bunun sorumlusu sizlersiniz.