Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Bıyık: Darıca'da rekor bir oy alarak seçimi kazanacağız!

Darıca Belediye Başkanı ve Ak Parti Darıca Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık, genel merkez tarafından adaylığının açıklanmasından sonra ilk röportajını Darıca Gazetesi’ne verdi. Darıca halkının kendisine gösterdiği büyük ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Bıyık, 31 Mart seçimlerinde Darıca’da rekor bir oy alarak seçimi kazanacaklarını belirtti.

Başkan Bıyık: Darıca'da rekor bir oy alarak seçimi kazanacağız!
05 Şubat 2024 - 22:23 - Güncelleme: 06 Şubat 2024 - 10:43
Darıca Belediye Başkanı ve Ak Parti Darıca Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık, genel merkez tarafından adaylığının açıklanmasından sonra ilk röportajını gazetemize verdi. Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Polat ile görüşen Başkan Bıyık iddialı açıklamalarda bulundu.

HER DAİM SAHADAYIZ
Sadece seçim dönemlerinde değil sürekli sahada olduğunu belirten Darıca Belediye Başkanı ve Ak Parti Darıca Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık, ‘’Kendime güveniyorum. Ekibimizle, teşkilatımızla, Cumhur İttifak üyelerimizle beraber sürekli sahadayız. Gelecek nesillere güzel bir kent bırakmak adına gece gündüz çalışıyoruz. Biz seçim dönemlerinde sahaya çıkmıyoruz. Her daim sahadayız, Darıcalılarla sürekli iç içeyiz. Şahsıma gösterdikleri ilgi nedeniyle tüm hemşerilerime sizlerin aracılığıyla yürekten teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yerel seçimlerde yüzde 52 oranında bir oy aldık. Ben 31 Mart yerel seçimlerinde, geçtiğimiz dönem aldığımız bu oy oranından kesinlikle daha fazla bir oy alacağımızı düşünüyorum. Alacağımız oy rekor bir oy olacak. Allah’a şükür görüşü ne olursa olsun tüm Darıcalı hemşerilerimiz bizleri gerçekten büyük ilgi gösteriyor’’ dedi.

SEÇİM BEYANNAMEMİZİ ÖZEL BİR LANSMAN İLE AÇIKLAYACAĞIZ
Seçim beyannamesini 20 Şubat’tan sonra özel bir lansman ile açıklayacaklarını belirten Başkan Bıyık, ‘’5 yıllık geçmiş belediye başkanlığı dönemimizin seçim beyannamesinin yüzde 92’sini tamamladık. Tamamlayamadığımız yüzde 8’lik projede içimizde ukte kalmadı dersem yalan söylemiş olurum. Ama inşallah seçimi kazandığımızda yapacağımız yeni ve muazzam projelerle kentimize daha fazla değer katacağız. Belediye Başkanlığı dönemimizde bunca yaşanan badirelere rağmen iyi bir çalışma yürüttüğümüzü düşünüyorum. Çok olumsuzluk yaşadık. Bir sel felaketi yaşadık, pandemi yaşadık. Küresel bir ekonomik kriz yaşadık ama yine söz verdiğimiz herşeyin sözünü tuttuk. Bu gurur hepimizin’’ dedi.

DARICA BELEDİYESİ’NİN BORCU SADECE ALDIĞI ARAÇLARADIR
Darıca Belediyesi’ni devraldıklarında bütçenin 160 milyon TL olduğunu ancak bu paranın yüzde 40’nın borçlara gittiğini de ifade eden Darıca Belediye Başkanı ve Ak Parti Darıca Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık, ‘’Bu yıl ki bütçemiz 1,5 milyar TL. Bu paranın maksimum yüzde 10’nu borçlara gidiyor. Bu borçlarda dediğimiz kendi aldığımız halkın olan belediye araçlarının taksit ödemeleridir. Bunun karşılığında çok sayıda malımız var. 90’na yakın bir araç filomuz oldu’’ şeklinde konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİĞİMİZ OLACAK
Tekrar Belediye Başkanı seçildiği takdirde önceliklerinin kentsel dönüşüm ve ulaşım olacağını açıklayan Başkan Bıyık, ‘’ Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle beraber Darıca’daki riskli alanlar yönetmeliği çerçevesinde riskli binaların taramasını yaptık. Darıca’da seçimi kazandığımızda ilk önceliğimiz kesinlikle kentsel dönüşüm olacak. Geçtiğimiz yıllarda Darıca’da bunun ilk çalışmalarını yaptık. Şimdi ise Darıca’da 3 tane büyük sitemizde kentsel dönüşümün startını verdik. Biz vatandaşımızın menfaatini gözeterek, Darıca’da büyük kentsel çalışmaları yapacağız. Bazı parsellerin yapısı farklı ancak yapacağımız çalışmalarla herkes memnun olacak’’ dedi.

KAPALI SEMT PAZARLARININ SAYISI ÇOĞALACAK
Göreve geldiklerinden bu yana Darıca’da 2 adet kapalı Pazar alanı yaptıklarını belirten Darıca Belediye Başkanı ve Ak Parti Darıca Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık, ‘’Dün Emek Mahallesi’nde yapımını bitirdiğimiz Kapalı Pazarımızın ilk semt pazarı kuruldu. Biz semt pazarlarımızı çok işlevli olarak yapıyoruz. Pazarların kurulmadığı zamanlarda buralarda etkinlikler yapıyoruz. Darıcalı kadınlarımıza özel KİGEM merkezlerimizi açtık. Seçimi kazandığımız takdirde önümüzdeki 5 sene de Darıca’da yine 2-3 adet kapalı Pazar açmayı istiyoruz. Biz bu projeleri yapacakken Pazarcılar esnafımızla, Ak Parti, CHP ve MHP meclis üyeleriyle de istişareler yaparak hayata geçiriyoruz’’ şeklinde konuştu. 

DARICA’DAKİ PRESTİJLİ CADDE SAYISINI ÇOĞALTACAĞIZ
Darıca’da yollarda yapılan çalışmalar hakkında da ilginç açıklamalar yapan Başkan Bıyık, ‘’Yollar bozuk demeleri bence yapılan kötü bir algı. Elbette eksiklikler var, elbette bazı işler uzun sürebiliyor ancak bunların bir sebebi var. Darıca tarihinin en büyük altyapı yatırımını Büyükşehir Belediyemizle beraber yaptık. Maalesef belediye yatırımlarında altyapı yatırımları çok gösterişli olmaz. Örnek vermek gerekirse Tuzla Caddesi’nde SEDAŞ’a ciddi bir hamle yaptık. 50 milyon TL’lik bir yatırım yapan SEDAŞ, bölgedeki elektrik altyapısını yeniliyor. Biz bu projeye ‘evet’ demeseydik, bu yatırım başka bir ilçeye gidecekti ve o bölgede yaşanan elektrik kesintisi sorunları daha da büyüyecekti. Biz o caddeyi seçim bitene kadar kazı izni vermeyebilirdik. Seçim öncesi böyle ‘şirinlikler’ yapabilirdik. Ancak biz günü kurtaralım demedik, kazı izni vererek, inanılmaz bir yatırım aldık. Bu çalışmalar bittikten sonra Tuzla Caddesi’ni prestijli bir cadde yapacağız. Ayrıca Darıca’da çok sayıda ana caddeyi bu hale getireceğiz. Darıca’da bizim dönemimizde rekor sayıda yol ve asfalt çalışmalarımız oldu’’ dedi.

SAHİLYOLU PROJESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Tuzla Sahil Yolu projesinin seçildikleri takdirde yeni dönemde yapılacağını da açıklayan Başkan Bıyık, ‘’Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, Tuzla-Bayramoğlu Sahil Yolu Projesi’ni çok önemsiyor. Ortaklaşa yapacağımız çalışma ile Darıca ile Tuzla’yı birbirine bağlayacağız. Seçim beyannamemizi açıkladığımızda projelerimiz eminim çok beğenilecek. Çok önemli projelerimiz olacak. Ben tekrardan sizlerin aracılığıyla tüm Darıcalı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı gönderiyorum’’ şeklinde konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum