Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Atmaca: Siyaset üstü, hizmet odaklı STK'yız

***MAGİAD’ın düzenlemiş olduğu, “Girişimcilik ve İş Geliştirme Destekleri & Girişimcilikte Kadınların Önemi” paneli Gebze Ticaret Odası Meclis salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

Atmaca: Siyaset üstü, hizmet odaklı STK'yız
06 Mart 2024 - 14:21
Marmara Girişimci İş İnsanları Derneği’nin (MAGİAD) “Girişimcilik ve İş Geliştirme Destekleri & Girişimcilikte Kadınların Önemi” konulu panel düzenledi. Gebze Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen panelde Kocaeli Batı Bölge Müdürü Hakan Demirci ve Psikolog Fatma Gökyıldız konuşmacı olarak yer aldı. Gerçekleştirilen panele konuşmacıların yanı sıra, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, MAGİAD Başkanı Erhan Atmaca, Şahin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kâşif Şahinkesen ve dernek üyeleri katılım sağladı. 
“GEBZE ADINA KİM NE KATKI SUNARSA BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR”
Selamlama konuşması için kürsüye çıkan Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş konuşmasında, “Odalarımız ve kurumlarımızın varlık sebebi üyelerimizdir. Biz de bu işe başladığımızda, “Enerjimizi büyük oranda üyelerimize harcayacağız, çünkü varlık sebebimiz onlar” dedik. MAGİAD’ın üyeleri ve başkanı da bizim üyemiz. Eğer Gebze adına, bölgemiz adına ticaretimiz adına kim ne katkı sunarsa başımızın üzerinde yeri var. Biz bütün imkânları onlarla seferber edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 
“MARMARA BÖLGESİNE HİTAP EDEN BÜYÜK BİR STK’YIZ”
Yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren MAGİAD Başkanı Erhan Atmaca, yaptığı konuşmada, “MAGİAD, 2017’de Türkiye OHAL’deyken kurulan tek STK. Gebze ve 4 ilçemizi kapsayan Marmara bölgesine hitap eden büyük bir STK’yız. MAGİAD olarak kurulduğumuz günden itibaren bölgemizde, üyelerimize değer katmak için çıktığımızda kendimizi tanımak için çaba sarf ederek Gebze’mizin bayrağını hep sallamaya çalıştık ve Gebze’mizi temsil ettik ve o bayrağı hiç elimizden düşürmedik. Bundan sonra da düşürmeyeceğiz. Biz 9 tane kurucu arkadaşımızla birlikte, genel merkezi Gebze’de olan MAGİAD’ı kurduk. MAGİAD ailesi her geçen gün büyüyor. Derneğimizde hiçbir zaman siyasi amaç olmadı, olmayacak da. Derneğimiz renk renk, milli takım gibi. Her görüşten değerli dostlarımız var. Biz bu derneği kurarken kurucu üyelerimizle, “Biz başarmak için önce arkadaş olacağız, arkadaşlarımızla dost olacağız. Dostluktan sonra da aile olacağız” dedik. Aile olduktan sonra da ister istemez ticari bağımızla birlikte birbirimizi geliştireceğiz” açıklamalarında bulundu.
“İSTEĞİMİZ, MAGİAD’DAKİ KADIN SAYISINI YÜKSELTMEK”
Kadınların iş hayatındaki yeri ve önemi hakkında açıklamalarda bulunan Psikolog Fatma Gökyıldız ise konuşmasında, “MAGİAD’ın bir yöneticisi olmaktan onur duymaktayım. İsteğimiz, MAGİAD’daki kadın sayısını biraz daha yükseltmek. Bu programla birlikte, kadın iş insanlarının bizden haberdar olmasını istedik. Kadın olarak el ele verirsek daha güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum. Çünkü kadınlar, dünyada büyük bir istihdam oluşturuyor. Kadın çünkü kazandığı parayı mutlaka harcıyor. Harcadığı zaman da ekonomiye katkı sunuyor” dedi.  
MÜDÜR HAKAN DEMİRCİ, KOSGEB DESTEKLERİNİ ANLATTI
Programda selamlama konuşmasında bulunan KOSGEB Kocaeli Batı Müdürü Hakan Demirci ise konuşmasında düzenlenen etkinlik için teşekkür ederek, KOSGEB’in girişimcilik ve iş geliştirme desteklerine yönelik programlarını anlattı. 
“KATILIMCI SAYIMIZDA CİDDİ ANLAMDA ARTTI”
Derneğin faaliyetlerinden bahseden Kurucu Başkan Tuncer Saltaş ise, “Bizim bir hedefimiz, hayalimiz vardı. O hayallerimizden bir tanesi yaşadığımız kent Gebze bölgesine değer katmaktı. Onun için de yol arkadaşım Erhan Başkan ve 11 tane kurucu üyemiz ile yola çıktık. Dedik ki daha düzeyli, herkesi kucaklayacak ve temiz arkadaşlarla bir yol alalım, yaşadığımız bölge olan Gebze’ye değer katalım. Çok şükür bu dönem içerisinde bunu gerçekleştirdik. Son bir yıl içerisinde 3 tane eğitim yaptık. Katılımcı sayımızda ciddi anlamda arttı. Bugün burada MAGİAD Başkanı Erhan Atmaca ve Kurucu Genel Başkan Murat Doğan’a teşekkür ediyorum. Çünkü bir yol açtık ve sizlerle beraber tamamladık” şeklinde konuştu. 
Program plaket ve üyelik belgesi takdimleri gerçekleştirilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum