Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti Darıca'da danışma yapıldı

AK Parti Darıca 54.Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi’nde Bartın Amasra’da maden ocağı patlamasında hayatını kaybedenler unutulmadı. Müzik, alkış ve sloganların atılmadığı danışma meclisinde Kur’an-ı Kerim okundu. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, bu büyük acıların üstesinden birlik, beraberlik içinde geleceklerini kaydetti.

Ak Parti Darıca'da danışma yapıldı
16 Ekim 2022 - 19:24 - Güncelleme: 18 Ekim 2022 - 11:52
AK Parti’de ilçe danışma meclisleri Darıca ile devam etti. Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen danışmaya yine yoğun katılım vardı. AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay’ın ev sahipliğindeki toplantıya İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı. Bartın Amasra’da meydana gelen maden ocağı patlaması nedeniyle parti müzikleri, sloganlar ve alkış olmayan danışma meclisinde ekrana madencileri anan bir görüntü yansıtıldı. Toplantı başlarken vefat eden maden şehitleri için Kur’an-ı Kerim okunarak birlikte dua edildi.

SAHİPSİZ BIRAKMIYORUZ

Programda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “Kazalar geçmişte olduğu gibi sahipsiz bırakılmıyor. Kaza duyulur duyulmaz cumhurbaşkanımız iki bakanımızı gönderdi. Ölenleri geri getirmek mümkün değil. Hayatta kalanlara maddi-manevi destek olmak devletin en önemli görevlerindendir. 99 depreminde maalesef o gün depremde mağdur olan insanlar ve Kocaeli devleti yanında görememiştir. Aradan iki üç gün geçtikten sonra devlet denilen aygıtla tanışabildi. Allah’a şükür bunların hepsi aşıldı. Herhangi bir durum olduğunda devletimiz hemen oraya gidiyor. Bu hizmetlerin yapılmasında en büyük emek, katkı tüm teşkilat mensuplarımıza aittir. Sizler bu desteği vermeseniz, gecenizi gündüzünüze katmasanız, STK’ları, evleri ziyaret etmezseniz bu hizmetlerin yapılması mümkün olmaz” dedi.

ÖLÜM GELDİĞİNDE DİĞER HER ŞEY ANLAMSIZLAŞIR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın konuşmasında şu ifadelerde bulundu; “Bugün elim bir kaza yaşandı; kazada hayatını kaybeden değerli kardeşlerimize, onların kederli ailelerine en derin üzüntülerini iletiyor; acılı ailelerine sabır niyaz ediyorum. İşte böyle ölüm geldiğinde uğruna büyük mücadeleler verdiğimiz, peşinden delicesine koştuğumuz, gece-gündüz her şeyi unutarak mücadele ettiğimiz her şeyi unutturuyor; her şey bir anda bitiyor. Ölümle birlikte anlamsız hale gelen her şey, aslında anlamsız. Mevlana der ya ‘nasihat istersen ölüm yeter.’ Rabbim, o ölüm halini, o anın etkilerini bir an bile unutmamayı bizlere nasip etsin. Çünkü ancak o zaman hayatın meşgalesinden, hayından, huyundan kendimizi bir şekilde ayırıp gerçek istikamete nihai varış noktasına varmaya konsantre olabiliyoruz.

İNSANLARA HİZMET ETMEK HAKKA HİZMET ETMEKTİR

Aslında baktığımızda şu anda bu koltukta oturan belediye başkanlarından, milletvekillerinden çok daha fazlası mezarlıklarda var. Aslında ölüm geldiğinde her şeyi anlamsız kılan, ölüm geldiğinde anlamlı kalan ne varsa hayatımızı o istikamet üzre inşa etmek ve hayır mücadelesini devam ettirmek bizim davamızın da tam merkezinde var. Bizim davamız zaten hakkı üstün tutma davası. Bu uğurda hem beldemizi, hem şehrimizi hem dünyamızı imar ve ihya etme davası. İşte bu istikamet üzre olmaya çalışıyoruz. Millete hizmet, insanlara hizmet, hakka hizmettir düsturundan ayrılmadan şehrimizi, ülkemizi, dünyamızı imar ve ihya etme yolundan bizleri ayırmasın.”

DEVLET BARTIN’DAYDI

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş yaptığı konuşmada, bu acıların birlik ve beraberlik içinde atlatılacağını belirterek şunları söyledi:

 “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesinde patlama meydana gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağına olayın hemen ardından giderek incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin başta olmak üzere devletimiz tüm gücüyle olayın ilk anından itibaren Bartın’daydı. Bartın Amasra’da hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Bu acılar ortak acılarımızdır. Milletçe yasa boğulduğumuz anlardır. Bu acıları birlik olursak, orada bu acıyı en derinden yaşayan ailelerimizin yanında olursak hafifletebiliriz. Devletimiz tüm unsurlarını orada, bu acıyı yaşayanların yanında olmak için seferber ettiği, yurt dışından bile taziye mesajlarının geldiği bir ortamda ana muhalefet lideri çıkıp hesap sormaya geliyorum diyorsa, acıyı paylaşmadan buradan siyaset devşirmeyi planlıyorsa bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil.”

Toplantı, teşkilat mensuplarının cevaplanmasıyla sona erdi.

Mehmet Ellibeş’ten Bartınlıları ziyaret

Öte yandan Başkan Ellibeş, danışma öncesi Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyıklı’la birlikte Bartın’da yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle Bartınlılar Derneği Başkanı Hasan Yeniay ve yönetimini ziyaret ederek başsağlığı mesajı iletti. Ellibeş, burada yaptığı konuşmada, “Bartınlı kardeşlerimizin acılarını en kalbi duygularla milletçe paylaşıyoruz. Elim kazada hayatını kaybeden madencilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, milletimize başsağlığı diliyorum” dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum