Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

THK'dan gazetemize ziyaret

Yaklaşık olarak 4 ay önce Kazım Yıldız’ın atanmasıyla faaliyetlerine başlayan ve daha sonra kongresi yapılan Türk Hava Kurumu Darıca Şubesi’nin hizmet binasının resmi açılışı 16 Şubat tarihinde yapılacak törenle açılıyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak ve açılış nedeniyle davetiyesini sunmak için gazetemizi ziyaret eden THK Darıca Şube Başkanı Kazım Yıldız, gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Erol Polat’a kurum hakkında bilgi verdi.

THK'dan gazetemize ziyaret
14 Ocak 2018 - 12:34

THK Darıca Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci İsa Turhan’la birlikte Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Polat ile bir süre görüşen Başkan Kazım Yıldız, Türk Hava Kurumu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi, ‘’ Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile kurulan Türk Hava Kurumu (THK) 91 yıldır faaliyetlerini Türk havacılık sektörünün sürdürülebilirliği ve sürekli gelişimini odağına alarak gerçekleştirmektedir. Türkiye’nin ‘Havacılık Federasyonu’ yetkisini taşıyan THK’nın doğal üyeleri arasında Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kuvvet Komutanları ve Ankara Valisi bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu THK’nın manevi koruyucularındandır.’’

 

HER YIL 60 BİN GENCE ÜCRETSİ KURS

THK Darıca Şube Başkanı Kazım Yıldız, Her yıl 60 binden fazla gence  ücretsiz havacılık kursları verdiklerini belirterek gökyüzüne yeni kanatlar kazandırdıklarını söyledi.. Milli bütçeden hiçbir pay almadan Türk halkının destek ve yardımlarıyla havacılık ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Kazım Yıldız, ‘’ Söz konusu havacılık faaliyetleri ile gençlerimizin; milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş, iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Türk Hava Kurumu ve şubelerimiz önderliğinde 2008 yılında başlayan ve bir gönüllük hareketi olan ‘Genç Kanatlar Topluluğu’ tüm ülke genelinde yaygınlaşmıştır.’’ dedi.

 

AÇILIŞA KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI DA DAVETLİ

Türk Hava Kurumu’nu ve havacılık faaliyetlerini tanıtmak, sevdirmek, havacılık ve uzay bilimi ile ilgili projeler üretmek ve gelişen havacılık sektöründe temel eğitimlerini almış bireyler kazandırmak, gençlerin bu alanlardaki bilgilerini arttırarak sosyal yönleri ve ahlaki değer yargıları güçlenmiş topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla THK’nın kuruluşunun 93’üncü yıldönümü olan 16 Şubat Cuma günü hizmet binalarının resmi açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Türk Hava Kurumu Darıca Şube Başkanı Kazım Yıldız, ‘’Açılışa başta  Kaymakamımız Ömer Karaman ve Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak olmak üzere çok sayıda misafirimizi davet ettik, davetli olan ve olmayan tüm vatandaşlarımızı açılışımıza bekliyoruz’’ dedi.