Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Final'den öğrencilere Koronovirüs bilgilendirmesi

Darıca Final Anasınıfları ve Anadolu Lisesi öğrencileri, okul yetkililerince Koronovirüs hakkında bilgilendirilerek, alınması gereken önlemler anlatıldı.

Final'den öğrencilere Koronovirüs bilgilendirmesi
11 Mart 2020 - 17:38

Darıca Final  Okulları’nın Anasınıf ve Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik  bilgilendirme yapılırken, velilere de, Sağlık Bakanlığı yayınlarından esinlenerek bastırılan broşürler gönderildi.
Ayrıca okulun 1.sınıftan 8.sınıf sonuna kadar öğrencilere ;
Koronovirüs nedir? Nasıl bulaşır? Ne yapmalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz?
başlıklı bilgiler, okulun Genel Müdürü Murat Kaya ve okul hemşiresi Bihter Ürütürk ile açıklandı.


Öğrencilerin konuyla ilgili olarak sorularının yanıtlanıp, virüsten korunmanın yolları uygulamalı örneklerle gösterilirken, Özellikle temizlik,dengeli beslenme,uyku düzeni,kalabalık ortamlarda bulunmama, odaların,okulda sınıfların sık sık havalandırılması,nezle ve grip durumunda  dinlenilmesi hastalık geçtikten sonra ise okula dönü gibi konular özetle anlatıldı.

Darıca Final Okulları Genel Müdürü Murat Kaya, okullarının Beyaz Bayrak ödüllü olmasının sorumluluklarını daha da çok artırdığını ifade ederek, ‘’Okulumuzun Beyaz Bayrak ödüllü  okul olması ayrıca her an ve her zaman sorumlu davranmamızın tescildir ki, hijyen konusunda hassasiyetimiz üst düzeydedir.
Önemli olan yanlış bilgilerle zararlı hale gelmemektir.Sağlık Bakanlıģı açıklamaları bilimsel temelde bilgilendirmeler hepimiz için esastır.
Panik yapmadan,evhama kapılmadan sakin sakin her birimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, bu sorunun daha kısa sürede ülkemizde çözülmesine katkı sağlamış oluruz. Sağlıklı geleceklere…’’ şeklinde konuştu.