Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yine mi unutulduk?

Kocaeli’nin en güzel ilçesi olan Darıca’da nüfus 160 bine doğru yaklaşırken, hükümet konağı ilçemizin yoğunluğunu kaldıramıyor

Yine mi unutulduk?
21 Eylül 2012 - 09:55
 Kocaeli İl Özel İdaresi ve Darıca Kaymakamlığı, Darıca’da bulunan eski ilkokul için girişimlerde bulunmuş ve geçtiğimiz senelerde  fizibilite çalışması yapmıştıı. Fakat aradan geçen onca aya rağmen hiçbir çalışmanın yapılmaması vatandaşlara ‘Yine mi unutulduk’ sorusunu akıllara getirdi. Koridorlarda yaşanan yoğunluk yüzünden vatandaşlar sıkıntı çekerken, Kaymakamlık yoğunluğu azaltmak amacıyla çeşitli projeler üretiyor. Sıramatik uygulamasıyla vatandaşların Kaymakamlık koridorlarında beklemesinin en aza indirilmeye çalışılmasına rağmen yoğunluk daima hakim. Vatandaşlar, Türkiye’nin bir çok ilinden çok daha büyük olan Darıca’ya yeni bir hükümet konağı yapılması gerektiğini söylediler.  Darıca halkı ‘ Darıca her sene büyük oranda göç alıyor. Nüfusumuz hızla artıyor. Artık bu hükümet konağı Darıca’ya yakışmıyor. Darıca’ya yeni bir hükümet konağı binası yapılmalı.  Vakıf ve nüfus müdürlüğünde işler  çok yoğun. Komşu ilçelerde bile çok daha modern hükümet binaları var’ diyerek birimlerin çok arttığı hükümet konağı binasının yapısından kaynaklanan zorlukların olduğunu ifade ettiler.  
 
İL ÖZEL İDARESİ BİR AN ÖNCE ÇALIŞMALARA BAŞLAMALI!
Darıca’da ‘yanan ilokul’ olarak bilinen tarihi bina için girişimlerde bulunan ve burada bir çalışma yapan İl Özel İdaresi yetkilileri , o günden beri hiçbir girişimde bulunmadı. Birçok projenin Darıca’dan sonra olmasına rağmen önce yapılması ise kafalarda soru işareti bıraktı. Darıcalı İl Genel Meclis üyelerinin bu konuyla alakalı bir çalışma yapması gerektiğinin altını çizen Darıcalılar, İl Özel İdaresinin bir an önce ‘Darıca Hükümet Konağı’ ile ilgili bir ödenek çıkartıp, çalışmalara başlamalarını istediler.