Yıldızlı: Kocaeli’nin önceliği depreme hazırlanmak olmalıdır!
Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, 17 Ağustos 1999 da yaşanan deprem felaketinin 25.yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.
Yayınlanma :
17.08.2024 12:06
Güncelleme :
17.08.2024 12:06


“17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 25.yılında kaybettiğimiz tüm hemşehrilerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Kentimiz ve bölgemiz 17 Ağustos depremi sonrasında gerçekten çok sancılı günler geçirdi. Hala bir çoğumuz o dehşet verici gecenin etkisi altında yaşamaya devam ediyoruz. Acılarımız ve anılarımız hala ilk günkü gibi duruyor. Ancak en üzücü ve düşündürücü olan konu ise 25 yıl geçmesine rağmen, deprem gerçeği gün gibi karşımızda duruyor olmasına rağmen felaketi çaresizce bekliyor olmamızdır.
Türkiye’nin ve Kocaeli’nin en önemli problemlerinin başında tartışmasız deprem gerçeği gelmektedir. Deprem kuşağında yaşayan bizler, depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Depremin olması sürpriz değildir, depremler dünya var olduğundan beri yaşanmakta ve sonsuza kadar da yaşanmaya devam edecektir.
Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan çok daha şiddetli depremlerde can kaybı meydana gelmezken, ülkemizde yaşanan orta büyüklükteki depremler dahil tüm sarsıntılarda can ve mal kaybı yaşanması, depremin bir felakete dönüşmesi asla kaderimiz olamaz, olmamalıdır.
Kocaeli’yi de Türkiye gibi hep beraber depreme hazır hale getirmek zorundayız. Burada icra görevi şu an iktidardadır ancak sorumluluk hepimizindir. Deprem konusunda siyasi bir polemiğe girmeksizin atılması gereken tüm adımların ivedilikle atılması konusunda birlikte hareket etmek zorundayız. Yapıların dönüşüm sürecini derhal başlatmalı, hızlandırmalı ve kötü yapılar nedeniyle yaşanması muhtemel can kayıplarına son vermeliyiz.
Sanayinin başkenti olan Kocaeli’de deprem sonrası yaşanabilecek endüstriyel yangın vb. gibi riskleri sıfıra indirmeli, 17 Ağustos’ta Tüpraş’ta meydana gelen yangında olduğu gibi yüreğimiz ağzımızda bir felaket senaryosunu beklememeliyiz.
Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü yüklenen Kocaeli’nin deprem sonrasında ayakta kalması tüm Türkiye’nin ayakta kalmasını sağlayacaktır. Bunun bilincinde olarak hareket etmeli, Kocaeli’de yaşanacak tüm olumsuzlukların Türkiye’yi etkileyeceğini unutmamalıyız.
17 Ağustos 1999 deprem felaketinin 25.yılı vesilesiyle tüm siyasilere, bakanlara ve iktidar yetkililerine seslenmek istiyorum; gelin Kocaeli’yi elbirliğiyle depreme hazırlayalım. Tüm akademik odalar ile iş birliği içerisinde olup süreci en hızlı şekilde tamamlayalım. Yarın üzülmemek için, yarın keşke dememek için bugünden işe başlayalım. Bu kentin insanları tedirginlik içerisinde depremi beklemeyi değil, huzur ve güven içerisinde yaşamayı hak ediyor.
Kocaeli’nin önceliğinin depreme hazırlanmak olduğunu her fırsatta dile getireceğimi bir kez daha ifade ediyor, 17 Ağustos, 6 Şubat ve tüm depremlerde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: