CHP'li Yakup Törk, ders alır mı?
Yayınlanma :
13.05.2020 00:58
Güncelleme
: 13.05.2020 00:58
Darıca’da CHP denilince ilk akla gelen isimlerden olan ilçe başkanı Yakup Törk, genel kuruldaki oylamanın ardından diğer aday Hakkı Koçak’a sadece ve sadece 30 oy fark atabildi.
Yaklaşık olarak 5 yıldan bu yana CHP’de siyaset yapan , bununla birlikte, Belediye Başkan adayı, milletvekili adayı olan, ilçe sekreterliği yapan, ilçe başkanlığı yapan üstelik Darıca’da doğan ve Darıca’da, Gebze’de inşaat sektöründe isim yapan Yakup Törk, partisi dışında hemen hemen hiç kimsenin tanımadığı İl yöneticisi Hakkı Koçak’ı sadece ve sadece 30 oyla ancak geçebildi. Üstelik Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan’ı da arkasına alarak..
Şimdi…
Yakup Törk, şapkasını önüne koysun bir düşünsün bakalım oy kullanan 247 delegenin hemen hemen yarısı kadarı neden kendisi lehine oy vermedi?
Demek ki, CHP Darıca’da önemli derecede bir sıkıntı var!
‘’Kol kırılır, yen içinde kalır’’ sözüne sadık kalan partililer bu sıkıntıyı hiç bir zaman dile getirmedi. Ancak sandığın dili olmasa da açıldığında Yakup Törk’ten yana olan rahatsızlığı bağıra bağıra kapalı spor salonunun içinde yankılattı.
Yakup Törk’ü severim, hiç bir saygısızlığını da görmedim, eminim bir çok partili de seviyordur… Bu kişisel bir durum elbette… Ancak siyasi anlamda bu sevgi girdabının içinde boğulmayan önemli sayıdaki delegasyon, sandıkta, ‘’O iş ayrı, bu iş ayrı, ben CHP’nin menfaatlarına bakarım arkadaş’’ şeklinde düşünerek Yakup Törk’e oy vermedi.
Yani, Darıca CHP’li delege duygusal davranmadı..
Ben dışarıdan baktığımda, tablo aynen şu;
Bir önceki başkanlardan Merhum Salim Durulmuş, Ertan Kayıkçı, Selman Kösali, Seyfettin Kayabey, Baykal Kaya, Hüseyin Koca ve Şinasi Serdar’dan sonra bayrağı devralan Yakup Törk, geçmişten bu güne ilçe örgütüne bir yenilik katamadı.
Darıca, hem sosyal, hem nüfus hem de fiziki olarak değişti ama İlçe Örgütü’nde gözle görülür bir gelişme olmadı.
Kaldı ki, geçmişteki dönemlerde, maddi imkanlar da bu kadar iyi değildi.
Yakup Törk, partisinden ziyade kendisine oynadı. Yani, hep kafasında belediye başkanı ve milletvekilli olma düşüncesi vardı. Bu nedenle, ilçe başkanlığını bir sıçrama tahtası, bir tanıtım bilboardı gibi görüp, genel merkeze ‘eli bayraklı en önde yürüyen adam imajı vermeye çalıştı.
Tüm bunların yanında üyelere ve delegelere söz verdiği vaadlerin arkasında durmadı.
Ve…
Yakup Törk, sırf koltuk uğruna partili dahi olmayan onlarca kişiyi 1 gün önceden delege yapıp asıl tabandan gelenlere sırt çevirdi. Bu da oy kullanamayan gerçek partililerin Törk’ün aleyhinde kulis yapmasına neden oldu…
Birileri, ya da Yakup Törk’ü destekleyenlerden birileri, bu durumu kendisine etraflıca anlatsaydı emin olun kongrede tulum çıkarırdı ve hatta o kongrede kendisine rakip dahi çıkmazdı.
SAĞLICAKLA…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: